У центрі Києва відбулася хода прихильників жовто-блакитного прапора

23 Березня 2015 18:00
cs320121.vk.me

cs320121.vk.me

22 березня, в Києві біля пам’ятника Богдану Хмельницькому на Софійській площі активісти «Національний прапор України» провели патріотичну акцію, під час якої вимагали змінити розташування кольорів на державному прапорі.

Свідком події був репортер ZIK-Стрім Максим Осовський

В акції взяли участь кілька десятків активістів, які тримали в руках жовто-блакитні прапори та транспарант із промовистим написом: «Повертаємо прапор на щасливу долю». Люди зібралися в центрі столиці, щоб вимагати від влади ухвалення змін до Конституції України та прийняття окремого закону, який визначав би державним прапором саме жовто-блакитний стяг, а не теперішній – синьо-жовтий. Свою акцію вони приурочили до 97-річниці проголошення жовто-блакитного стяга державним прапором Української народної республіки, яку відзначають сьогодні.

«Ми вимагаємо від законотворців, щоб вони повернули нам прапор таким, яким він був за часів УНР 1918 року.  Бо жовто-блакитний – символізує домінування духовного над матеріальним.  Жовтий – це добро, світло, сяйво, духовність, а блакитний – це вода, це земне. Синьо-жовтий прапор символізує панування грошей, а не духовності. Ми ж хочемо повернути країні духовність», — зауважила учасниця акції Віра Замяла.

Учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій звернулися до депутатів Верховної Ради з проханням змінити розташування кольорів на державному прапорі. Опісля вони під жовто-блакитними прапорами пройшлися центром Києва та поклали квіти до пам’ятників Михайлу Грушевському та Тарасу Шевченку.