Як українці піддавалися паніці та істериці і опускалися “на дно”

23 Березня 2015 20:00

В Державному музеї авіації відбувся фестиваль паніки та істерики “На дні”. Те, що почалося як дотепний жарт в соціальній мережі Facebook, перетворилося в живу подію.

Відвідувачам запропонували відпустити на волю свої панічні настрої у зв’язку зі значним падінням курсу національної валюти та й загальним жалюгідним станом української економіки. Влаштували істерику – і досить.

fs37.www.ex.ua

fs37.www.ex.ua

Обмін на гречку плюс міль у подарунок

Тим не менш, відвідувачів фестивалю злиднями навряд чи назвеш – більшість присутніх робили “селфі” на айфони, а низка припаркованих біля Музею авіації авто розтягнулася на кілька кварталів.

Варто відзначити, що багато підприємців, які представили свою їжу та вироби на фестивалі, все ж спустилися з небес на грішну землю і виставили цілком адекватні цінники. І не тільки адекватні, але ще й смішні. Тут можна було спробувати такі шедеври кухні, як “Безнадія-меню”, “Мізантроп”, “Ніщеброд”, “Олігарх”, “Битовуха”, “Апатія”, “Тримаюся на плаву”, “По-багатому” або купити кумедний хенд-мейд та одяг.

Особливо заповзятливі пропонували за одну гривню подивитися на гречку або отримати фінансовий прогноз на рік.

fs37.www.ex.ua

fs37.www.ex.ua

Організатори розповіли, що гречку при перегляді вже намагалися вкрасти.

fs37.www.ex.ua

fs37.www.ex.ua

Заспокоїтися допомагали безкоштовною валеріаною, а особливо нервовим давали лопати бульбашки повітря на шматках поліетилену.

В цілому, фестиваль нагадував собою модне явище минулого року – фестиваль вуличної їжі, але з трохи більшим почуттям гумору.

А той факт, що багато хто прийшов на фестиваль з дітьми, дає привід сподіватися, що наступне покоління українців буде звичним до фінансових катаклізмів з пелюшок і кількість “лякливих оленів”, які вимітаючих вклади з банків при найменшому хвилюванні, надалі знизиться.

fs37.www.ex.ua

fs37.www.ex.ua

На завершення відвідувачів порадували виставкою з пакетів BMW і Boss і фотографій колишньої розкоші: авіаквитків, дорогої косметики та алкоголю.

Звісно, багато жартів перенести з інтернет-простору в реальне життя не вдалося. Але свою головну місію фестиваль все-таки виконав – на якийсь час люди відволіклися від проблем і просто побули спокійними щасливими людьми.

Джерело: FINANCE.UA