Покази фестивалю Docudays.UA проходять при переповнених залах

24 Березня 2015 14:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

Практично на всіх показах кінофестивалю Docudays.UA, який триває в ці дні в Києві, глядацькі зали переповнені. Інтерес публіки до документального кіно такий великий, що не всі бажаючі можуть потрапити на гучні фестивальні прем’єри. Так, на суботній показ фільму Джошуа Оппенгаймера «Погляд тиші» змогли попасти далеко не всі, хто прагнув подивитися картину і взяти участь після фільму в бесіді з оператором стрічки Ларсом Скрі.

«Для нас величезний інтерес глядачів до документального кіно виявився і великою радістю, але, в той же час, створив певні організаційні складнощі: і на церемонії відкриття, і під час фестивальних показів. Нам би дуже хотілося, щоб всі бажаючі потрапили в кіно, але, на жаль, місць у залах менше, ніж кіноманів, які хочуть дивитися документалістику. Ми будемо докладати всіх можливих зусиль, щоб нескінченний глядацький потік не став хаотичним, і щоб всі наші глядачі відчували себе на фестивалі затишно і не опинялися в ситуації кіномана, що так і не потрапив на перегляд», – поділилася з Cultprostir Вікторія Лещенко, програмний координатор Docudays .UA.

«Кількість охочих подивитися «Погляд тиші» справила на мене сильне враження. Повний зал – це подарунок для будь-якого кінематографіста. Але мушу сказати: для мене важливо, щоб, коли починається фільм, глядачі вже сиділи на своїх місцях, а не продовжували заходити до залу. Глядач повинен отримати можливість бути захопленим фільмом з першої ж сцени і, звичайно, не можна заважати іншим дивитися кіно зайвими пересуваннями по залу. Я радий, що українська публіка виявила такий інтерес до нашого фільму», – сказав Сultprostir Ларс Скрі, оператор фільму «Погляд тиші».

Джерело: Cultprostir