Музей Ханенків залучає до реставрації експонатів відвідувачів

6 Квітня 2015 12:25
cultprostir.ua

cultprostir.ua

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків презентував проект «Народна реставрація», мета якого порятунок порятунок найцінніших експонатів з колекції музею, які нині через критичний стан збереженості перебувають у запасниках.

«Народна реставрація» передбачає кілька етапів. На кожному з них буде акцентовано увагу на певних предметах, для порятунку яких потрібні спільні зусилля музейників і громадськості. Першим «підопічним» проекту є давньогрецький розписаний кратер віком понад 2300 років, на його реставрацію треба зібрати 30 тисяч гривень.

««Народна реставрація» з’явилася у відповідь на виклики, що постали перед музеєм. Коли країна переживає нелегкі часи, культурна спадщина часто стає заручником ситуації, адже увага суспільства прикута до іншого. Тривалий час ми намагалися  долати проблеми реставрації та збереження  власними силами. Проте сьогодні вирішили відкрити глядачу найболючіші музейні рани. Якщо їх вчасно не загоїти, чимало творів, ушкоджених безжальним часом, можуть і не дожити до дня нашої перемоги», – зазначають у Музеї Ханенків.

Благодійний внесок на реставрацію можна зробити через музейну касу або переказати на благодійний рахунок музею.

Джерело: Сultprostir