5 способів зробити каву кориснішою

29 Травня 2015 10:18
mrwallpaper.com

mrwallpaper.com

Дуже любите каву і не уявляєте життя без неї? Три чашки в день для вас не межа? Тоді ви повинні знати, що кофеїн у великих кількостях негативно впливає на організм. Як зменшити цю шкоду без відмови від кави?

Кардамон
Кардамон не тільки додасть кави пікантний аромат, але і надасть м’яку заспокійливу дію і зміцнить шлунок. Додавати кардамон в каву краще свіжий (у порошку) або у вигляді коробочок.

Кориця
Кориця надає каві приємний солодкий присмак і робить величезний позитивний вплив на здоров’я. Вона знижує рівень глюкози в крові і скорочує «окислюючий» ефект від дії кави. Корицю можна додавати під час приготування цілої паличкою або посипати нею готову каву в молотом вигляді.

Чорний перець
Перець має властивість очищати травну систему, стимулює обмінні процеси, сприяє кращому функціонуванню роботи шлунку і виведенню токсинів. Додайте 2-3 горошинки в свіжозаварену каву.

Гвоздика
Гвоздика стимулює рух крові і знижує тиск. Додайте 1 головку в каву і дайте їй настоятися. Гвоздика містить ефірні масла, які наповнять напій ароматом, і знизить його шкоду для організму.

Імбир
Імбир має заспокійливі властивості, знімає спазми і больові симптоми, використовується як стимулятор роботи травної системи. Досить під час варіння додати в каву маленький свіжий шматочок кореня або трохи порошку.