Синоптики обіцяють влітку то спеку, то холод

5 Червня 2015 15:41
turystam.in.ua

turystam.in.ua

Цього року синоптики прогнозують нестійку погоду влітку: на зміну теплим і сонячним дням час від часу приходитимуть дощі, шквальні вітри з грозами. Можливі перепади температури з 28 до 14 градусів.

Про це повідомила завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова під час прес-конференції в Києві.

«З 1 червня по 10 вересня ми маємо нестійкість температурного режиму. Погода змінюватиметься протягом всього літа. У червні холодні маси з Північної частини Європи принесуть в Україну нестійку погоду і незначне зниження температури, яке протримається до 10 червня», – сказала Мартазінова.

За її словами, 10 червня очікуються теплі активні процеси, які триватимуть тиждень, але вже з 17 червня прогнозується зниження температури і дощі. Загалом,  середня денна температура в червні буде не вище 28 градусів.

Для липня будуть характерні постійні перепади температури. «Липень також не буде дуже спекотним, можна сказати, що він буде напруженим місяцем, тому що температурний режим постійно змінюватиметься: вранці – дуже жарко, до вечора – може похолодати. В середині липня похолодання може бути до 14 градусів. Липень буде невизначеним – потрібно буде і парасольку при собі мати, і теплі речі», – сказала Мартазінова.

Великі перепади температури в липні призведуть до сильних штормових метеорологічних явищ: будуть дощі, шквальний вітер і грози.

Для серпня також буде характерна нестійка погода. На початку місяця варто чекати великих перепадів температури, в середині місяця – підвищення температури.

«До середини серпня температура повітря буде близько 28-30 градусів, а от після 25 серпня варто чекати різкого зниження температури – до 14 градусів», – зазначила Мартазінова.

Водночас синоптик зазначила, що холодна осінь прийде в Україну вже на початку вересня. “Оскільки осінній період змістився – вересень буде схожий на жовтень. Вже з 5 вересня ми чекаємо різке похолодання, а потім такого похолодання може не бути до кінця місяця, але на початку місяця буде сильне похолодання”.