7 причин поїхати на “Трипільське коло”

26 Червня 2015 13:21
m-ukraine.com

m-ukraine.com

Цього разу «Трипільське коло» гратиме з вогнем. В полях під Ржищевом щороку вибирають собі в покровителі одну зі стихій. Торік вшановували землю. Тепер з 25 по 28 червня відбудеться фестиваль для тих, хто любить гаряченьке. Або любить, коли гаряче.

 

Музика

Щільність графіку виступів на фестивалі така, що двох сцен досить, щоб від кількості музики у глядачів заклало вуха. Називаються вони Велика і Молода, і за чотири дні тут відбудеться близько сімдесяти виступів. Молода сцена не зациклюється на музиці: тут, поряд з концертами груп на кшталт Social Classes, «ТаРута» і Kadnay, заплановано майстер-класи з танців і літературні акції. Що стосується хедлайнерів головного майданчика, тут рівномірний мікс українських та закордонних імен – Анандіта Басу з Колумбії, угорці Besh o droM, білоруси Pawa, вітчизняні – Supremus, «Тартак», AtmАsfera, The Doox, Go-A, «ДримбаДаДзиґа» та інші. Велика сцена працюватиме два дні (26–27 червня), Молода – всі чотири.

 

Вогонь

Основну тему фестивалю організатори відпрацьовують по повній. Буде спеціальний майданчик «Коло вогню». Буде фаєр-шоу від львівського театру «Вокресіння», яке відкриє програму великої сцени. Буде Київський вогняний театр, який влаштує цілий фестиваль всередині фестивалю. Вогняний майданчик буде оснащено своєю окремою сценою. Будь-хто з глядачів, хто захоче вступити в близький контакт зі стихією, зможе перевірити себе і навчитися спілкуванню з вогнем на взаємовигідних засадах.

 

Пам’ятник на честь Конотопської битви

11 липня в Конотопі відбудеться урочисте відкриття пам’ятного каменя на честь Конотопської битви, яка відбулася в 1659 році. Тоді об’єднані українські, польсько-литовські війська і сили Кримського ханства зупинили експансію московської армії, яка просувалася на захід. До того, як камінь, який нагадуватиме про цю подію, потрапить у Конотоп, він здійснить подорож містами України. А стартує цей рейд 28 червня саме з території фестивалю «Трипільське коло» – вперше майбутній пам’ятник буде виставлено тут.

 

Реалізація своєї ідеї

Один із ключових пунктів фестивалю – проект «Омріяна Україна». Його суть – підігнати якомога ближче до реальності найсміливіші і зухвалі мрії про зміну країни. На спеціальному майданчику кожен охочий зможе презентувати свою ідею. Організатори обіцяють знімати всі презентації на відео, а опісля презентувати їх з метою допомогти авторам знайти тих, хто допоможе втілити задуми. У процесі можна буде завести нові контакти, об’єднати зусилля в рамках споріднених ідей, послухати лекції. Нарешті побачити виставку дитячих малюнків, автори яких покажуть, якою вони хочуть бачити свою країну. Істина промовляє не тільки вустами немовлят, але і їхніми руками.

 

Живе Трипілля

Буде трипільське містечко – майданчик з реконструкціями трипільського посуду, одягу. Трипільська піч, зроблена і розписана вручну. Обіцяно майстер-класи з ліплення, розповіді про символи трипільського періоду. Торік усі бажаючі могли взяти участь у створенні скульптури трипільської жінки, цього року передбачено не менш захопливий спільний проект глядачів фестивалю. Все це допоможе дізнатися більше про ту частину історії української землі, без з’ясування якої нам складніше зрозуміти своє коріння.

 

Медіа-школа

Тут можна буде спробувати засвоїти ази, а якщо пощастить, і деякі тонкощі журналістської професії. Нудних лекцій не передбачено – тільки продуктивне невимушене спілкування неофітів і початківців із професіоналами. Теорія і практика журналістики, специфіка контактів мас-медіа з владою і суспільством, способи розкрутки проектів в галузі ЗМІ – про це піде мова. Серед спікерів – журналісти друкованих, інтернет-видань і телеканалів, тренери. Отримані знання всі бажаючі використають на місці – протягом фестивалю працюватиме «Агенція позитивних новин», яка висвітлюватиме його події.

 

Сонце, повітря і вода

Втомитися можна від усього на світі – навіть від музики і продуктивного спілкування. На цей випадок під Ржищевом припасено тутешні природні скарби. Варто мати на увазі, що «Трипільське коло» – територія, вільна від агресії, куріння, вживання алкоголю та наркотиків. Збираючись сюди, варто дати відпочити деяким своїм звичкам і слабкостям. І, як знати, можливо, повернувшись після фестивалю додому, ви зрозумієте, що їх варто залишити в минулому.

 

Джерело: cultprostir.ua