У Києві покажуть живопис, присвячений священній силі Тибету

29 Липня 2015 12:00
cultprostir.ua

cultprostir.ua

30 липня в музеї «Духовні скарби України» відбудеться відкриття персональної виставки Алли Волобуєвої − молодої київської художниці. Проект буде здійснено за сприяння Фонду розвитку та підтримки молодого мистецтва України Slava Frolova − Group.

До експозиції під назвою «Сходження» увійдуть роботи, написані в 2015 році, а також інсталяція «Вітер Тибету». Виставка представить творче переосмислення того, що Алла побачила та дізналася під час подорожі до буддійських храмів Азії, спроби художниці відтворити й перенести на полотно один з принципів дзен-буддизму − споглядальну пасивність. Проект «Сходження» буде відкритий для відвідувачів до 12 серпня.

«Нас іноді запитують: «Як ви організовуєте виставки та інші заходи в такий складний час? Адже зараз є питання складніші». Справа в тому, що, на думку всієї команди SF-Group, саме зараз, як ніколи важливо комунікувати з людьми, давати можливість молодим художникам ділитися своїм баченням світу і отримувати відгук тих, заради кого вони творять. Мало того, ні для кого не секрет, що саме культура і мистецтво − головні рушії прогресу нації. На сьогоднішній день рівень агресії в суспільстві б’є всі рекорди, а подібні заходи дають можливість видихнути, набути споглядального спокою і заглянути в себе. Цього разу, ми будемо пити масалу, говорити про Тибет і надихатися живописом Алли Волобуєвої. У нашому ідеальному світі ми представляємо аншлаг не у пивного ларька, а на вході в музеї, галереї, фестивалі кіно… де зустрічаються лікарі, політики, мистецтвознавці, шахтарі, вчителі та медійні обличчя країни. Ми віримо, що цей час настане і нам буде, чим пишатися перед наступним поколінням», − розповіла Cultprostir куратор проектів SF-Group Анна Литвиненко.

Алла Волобуєва закінчила Республіканську Художню школу ім. Тараса Шевченка, Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури. Виставляла свої роботи в Україні, Китаї, Італії та Швейцарії.

Джерело: cultprostir.ua