Торік в Україні заборгованість із заробітної плати скоротилась на 85,5 млн грн

25 Січня 2014 17:13
www.poltava.pl.ua

www.poltava.pl.ua

Торік в Україні заборгованість із заробітної плати скоротилась на 85,5 млн грн. Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська, передає УНН з посиланням на прес-службу Міністерства.

“Відповідно до офіційної статистики Держкомстату, протягом минулого року вдалося скоротити заборгованість із заробітної плати по країні майже на 10% зі 893,7 млн. грн до 808,1 млн. грн станом на 1 січня цього року. Цьому сприяла комплексна робота інспекторів з питань праці безпосередньо з підприємствами-боржниками”, – сказала вона.

Наталія Королевська також відзначила, що протягом минулого року вдалося на 338 млн. грн. скоротити заборгованість із заробітної плати за минулі роки.

“Минулого року ми погасили 338 мільйонів так званої “старої2 заборгованості, яка виникла у попередні роки. Разом з тим через ситуацію на таких підприємствах, як “Аеросвіт”, виникли нові борги на загальну суму 282 млн грн”, – сказала вона.

Водночас міністр повідомила, що завдяки спільним зусиллям Держпраці та Міндоходів вдалось недопустити виникнення нової заборгованості у майже 3 млрд грн.

“Для цього протягом 2013 року інспектори Держпраці провели майже 5 тис. перевірок на підприємствах-боржниках. Це дозволило повністю або частково погасити заборгованість у 832 млн. грн. і 364 тис. працівників отримали гроші. Зі свого боку Міндоходів також зміг попередити виникнення боргів із заробітної плати майже на 2 млрд грн”, – повідомила вона.

Джерело: unn.com.ua