1 жовтня в «Музеї історії Києва» відбудеться відкриття виставки Матвія Вайсберга “Pur Vital”

29 Вересня 2015 14:39

Афиша А3_Вайсберг

1 жовтня 2015 року в Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва» відбудеться відкриття персональної виставки Матвія Вайсберга “Pur Vital”. Виставка є початком великого соціально-культурного проекту за однойменно назвою, що  покликаний створити соціокультурний простір взаємодії для людей похилого віку та осіб з обмеженими можливостями.

В контексті виставки будуть представлені живописні роботи автора, провідною темою яких є зображення людей літнього віку. Серія “Pur Vital” написана під враженням відвідування автором Будинку для літніх і хворих людей у Штраубінге (Німеччина), де в той час проживала мати автора. Із деякими з цих людей він знайомий краще, інших — просто бачив. Відстань і кордони не дозволяли йому приїзжати тудди частіше, ніж раз на рік на кілька днів. І ці неждані супутники матері художника в чужій країні, самі не знаючи того, стали об’єктом творчості за багато сотень кілометрів від місця свого, ймовірно, останнього перебування.

Виставка покликана привернути увагу громадськості до проблеми самотності та відокремленості людей похилого віку та осіб з обмеженими можливостями від активної життєдіяльності нашого суспільства.

Вперше в музейному просторі України Музей історії міста Києва ініціює унікальний проект культурно-соціальної взаємодії  на 2016 рік “PUR VITAL”.  Цей проект на сьогодні не має аналогів,  і являє собою комплексну програму заходів для окремих категорій населення, що потребують додаткової уваги суспільства.

Метою “PUR VITAL” є культурна підтримка, організація дозвілля та соціальна допомога людям похилого віку, з соціально незахищених верств населення, та з обмеженими можливостями. Аудиторію програми складають тільки повнолітні особи. В рамках проекту “PUR VITAL” системно проходитимуть наступні заходи: музикальні концерти, літературні читання, театральні вистави, кінопокази, майстер-класи, вечорниці, художні виставки.

Подальша реалізація проекту запланована на весь період 2016 року.

Відкриття виставки відбудеться 1 жовтня 2015 року о 18.00

Вхід на відкриття за запрошеннями.

З 2 жовтня вхід на виставку вільний.

В Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва»

За адресою: вул. Б. Хмельницького, 7