На канікули – у Древній Київ

26 Жовтня 2015 13:17

26

З настанням шкільних канікул додається не лише радості, що дітям можна тиждень відпочити від занять, а батькам від контролю домашніх завдань. Виникають ще й запитання, куди б з дітьми піти чи поїхати? Що нового й цікавого їм показати? А оскільки осінь досі радує теплими і сонячними днями, то варто було б погуляти на свіжому повітрі. У вихідні питання, куди піти, вирішується легко: у Києві проходить чимало заходів як у закритих приміщеннях, так і вуличних фестивалів. А от чим зайняти будні на канікулах?
Можна сходити в кіно чи в музей, а можна поїхати у Середньовіччя. Саме так – на тисячу років тому, у Древній Київ десятого століття – часів правління великого князя київського Володимира Великого. Машиною часу в цьому випадку слугуватиме звичайне авто, яке доставить вас до села Копачів, що в Обухівському районі на Київщині. Тут розташований Древній Київ у «Парку Київська Русь» – унікальний проект з відтворення цілого середньовічного міста масштабі 1:1.
Менше години їзди від шумного мегаполісу і ви опиняєтеся в дивовижному місці. Перед вами постають величні споруди Київського Дитинця, що містить у собі мудрість віків, славу князів і велич епохи Древньої Русі.
Прогуляйтеся вуличками передмістя, підніміться на княжі трибуни й сфотографуйтеся на тронах князя і княгині. Відкрийте власноруч Михайлівські ворота Київського Дитинця, завітайте до музеїв історичного костюма, середньовічного суднобудування, древньослов’янського зодчества. Зазирніть в оселі жителів Древнього Києва, пройдіться до Смарагдового озера. Подивіться навкруги з висоти пагорба Перуна: ви побачите той же ландшафт, який був тут і тисячу років тому – ліси, яри, поля. Щоб дізнатися більше про відтворюваний Древній Київ та про прадавню історію його реального праобразу, можна замовити екскурсію.
Відпочиньте від сучасної цивілізації та зануртеся у неквапливий і мудрий середньовічний спосіб життя. Для повноти відчуттів можна переодягтися в історичний одяг в костюмерній Древнього Києва, навідатися в тир та випробувати свою влучність у стрільбі з лука чи метанні ножів. Ніколи не робили цього раніше? А ви лишень спробуйте, генетична пам’ять поколінь пробудить у вас необхідні навички.
Поряд з «Парком Київська Русь» розташована Княжа конюшня. Провідайте породистих коней, поспілкуйтеся з ними, покатайтеся верхи.
Хочете влаштувати пікнік з дітьми на природі? Розташовуйтеся зручно за столиками, розкладайте привезену з собою готову їжу чи розводьте вогонь у мангалі та готуйте шашлики просто тут.
Навіть один день осінніх канікул, проведений у Древньому Києві, зробить їх незабутніми для дітей.
Сайт Древнього Києва: parkkyivrus.com