Власників карт Приватбанку “розводять” новим хитрим способом

12 листопадаа 2015 08:32

65

у столиці активізувалися шахраї, які використовують платіжну систему “Приватбанку”. Наївних і неуважних жертв шукають в інтернеті. Про чергову ситуацію шахрайства через смс-повідомлення, киян на Facebook попереджає Юлія Федченко.

Схема шахрайства

Найчастіше шахраї знаходять жертв на сайтах купівлі-продажу, представляються покупцями, охочими придбати товар.

Юлія розповідає, як була справа:

“Чоловік продавав свій планшет, подзвонив мужик, сказав що забирає, але під’їхати сам не може, вранці під’їде його друг, який живе в Броварах … Увечері набрав, що все-таки приїде водій його, подивиться і забере. Ну чекаємо ми під під’їздом водія, приїжджає таксі! Відразу насторожило те, що приїхав дивитися і забирати таксист, який взагалі не при справах. Відкрили, він здалеку глянув під ліхтариком на планшет. Ну, чоловік і набирає того, хто хотів купити, він говорить, що щас переведу гроші на картку Приватбанку, типу перекладає, чекаємо смс про надходження.

Тепер прикол: приходить смс (див. Фото) такого тексту, і приходить ця смс на телефон, в якому цим карта, яка не прив’язана до Привату. Набираємо його, говоримо йому, що то шахрайством пахне. Надсилає таку ж смс вже на правильний номер телефону. Якщо смс не відкривати, то в принципі можна і повестися, навіть номер закінчується на 3700 і є відрахування в скарбничку … Номер Укртелеком, що чимось схожий на номер телефону Приватбанку, з якого приходять смс. Була б я на місці чоловіка, наприклад одна з дитиною в такій ситуації, то могла б і не звернути уваги. Пискнув … Значить зарахований.

Таксист зрозумів, що і його даремно викликали … Поїхав собі, а мене досі це мучить, що напевно ж не одну людини так обікрали. Будьте і ви уважні! Перевіряйте уважно зарахування на карту! “, – попереджає Юлія.