При вживанні солодощів деякі нейрони в мозку припиняють роботу. Таким чином, організм втрачає пам’ять про перекус і продовжує вимагати їжі.
Цей факт став ще однією причиною набору зайвих кілограмів від солодощів. У якості піддослідних вчені використали лабораторні миші, яких годували продуктами з підвищеним вмістом сахарози і сахарину.
За підсумками дослідження було встановлено, що у гризунів зріс рівень білка в нейронах гіпокампу, відомий як маркер синаптичної пластичності, що є ключовим механізмом роботи пам’яті і пізнавальної активності.
Науковці з’ясували, що при вживанні солодких продуктів починає з’являтися вплив на епізодичну пам’ять. Під час такого впливу людина може згадати дитинство та продукти, що вживаються в цей період життя продукти, морозиво, тістечко, солодкі напої.
Фахівці підкреслюють, що процес формування спогадів про їжу має дуже велике значення для правильного та повноцінного харчування.