Кияни не знають про безкоштовну повірку лічильників – опитування

20 листопадаа 2015 08:19

38

Більшість жителів столиці не знають, що повірка лічильників гарячої води проводиться безкоштовно, адже витрати на повірку квартирних лічильників ГВП включені до структури тарифу на послугу.

Киянам послуги з повірки лічильників гарячої води надаються безкоштовно. Зокрема, для цього потрібно зателефонувати до контакт-центру ПАТ «Київенерго» та залишити заявку.

«Фахівці «Київенерго» повірять прилади обліку гарячої води безпосередньо в квартирах. Завдяки спеціалізованому метрологічному обладнанню демонтаж та передача лічильників на експертизу не потрібні», – заявляють в компанії.

Примітно, згідно з постановою №146 від 17.10.2014 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, витрати на повірку квартирних лічильників гарячої води частково включені до структури тарифу на послугу з гарячого водопостачання. Тому в тих будинках, для яких «Київенерго» є виконавцем послуг з гарячого водопостачання та центрального опалення, повірка лічильників (включаючи демонтаж, монтаж і транспортування лічильників) виконується безкоштовно за рахунок компанії.

«Залежно від типу лічильника міжповірочний інтервал становить 3-4 роки. За підсумками повірки клієнти отримають свідоцтво відповідності приладу обліку нормативним вимогам (сертифікат UCSM) або довідку про його непридатність», – повідомляють в «Київенерго».