Триває ремонт Південного мосту

2 Грудня 2015 10:41

800px-Південний_міст_у_Києві

У Києві ремонтують Південний міст. Роботи розподілені на дві частини. Першу частину робіт “Київатодорівці” завершили, другу частину – ремонтуватимуть наступного року з настанням тепла, пише “Вечірній Київ”

Газета  “Хрещатик” від 27 листопада надрукувала розпорядження №574 від 5 червня 2015 року Про затвердження робочого проекту “Капітальний ремонт мостового полотна та деформаційних швів на металевій прогонній будові вантової частини Південного мосту через річку Дніпро”. Зокрема, капітальному  ремонту підлягає 474 метрів. Роботи розраховані на 7 місяців. Загальна кошторисна вартість будівництва в поточних цінах станом на березень 2015 року становила 71134,135 тисяч гривень.

Що цікаво, в розпорядженні окремим пунктом прописано, що під час укладання замовником договору підряду на виконання робіт з капітального ремонту об’єкта обов’язково необхідно передбачати умови щодо надання підрядником гарантії якості виконаних робіт та встановити гарантійні строки експлуатації об’єкта.

Зважаючи на стратегічну важливість моста для міста можна сподіватися, що ремонтники працюють на совість. Водночас, у місті уже є прецеденти, коли несумлінним підрядникам доводилося за власні кошти виправляти свої огріхи.

Необхідно зазначити, що будівництво мостового переходу було розпочато у 1983 році, а введено у експлуатацію у 1990 році, з моменту введення в експлуатацію капітальний ремонт Південного мосту через р. Дніпро не проводився.

Слід нагадати, що в рамках 1-го етапу у вересні 2015 року було здійснено заміну гідроізоляції та влаштовано покриття з гусасфальту на половині ширини проїзду, що забезпечить якісний проїзд транспорту в осінньо-зимовий період.

Роботи будуть продовжені у наступному році.

Півде́нний міст — вантовий міст через Дніпро у Києві. Найвищий міст Києва (135 метрів). Будівництво було започатковано у 1983 році. Довжина мосту — 1256 метрів, ширина — 41 метр. По мосту проходить Сирецько-Печерська лінія київського метро. Міст з’єднує Саперно-Слобідську вулицю та Столичне шосе (правий берег) із проспектом Миколи Бажана (житловий масив Позняки) на лівому березі, є частиною траси Е40.