Як продовжити життя вашому iPhone: 10 способів для улюбленого гаджету

3 Грудня 2015 17:06
iphone_6_review_hero-2
Apple випускає нові версії свого легендарного смартфона щороку. Оскільки ускладнюється сам пристрій, розробники ПЗ створюють все більш вимогливі до ресурсів додатки. Вже через два-три роки гаджети застарівають, починають все частіше «подлагівати» у міру того, як користувач завантажує все новіші релізи з App Store. Якщо ви хочете вичавити максимум зі свого iPhone, поки Apple не презентувала новий флагман, “Багнет” рекомендує  скористатися наступними порадами від AIN.

1. Загляньте «під капот»

Подивіться, наскільки активно працює ваш пристрій і що йому дається найважче. Вас може здивувати те, скільки додатків встановлено непотрібних на вашому девайсі. Зайдіть в налаштування, потім у вкладку Основні і подивіться, які програми займають пам’яті найбільше.

Також переконайтеся, що ви використовуєте найостаннішу версію операційної системи – iOS. Просто щоб упевнитися, що на вашому гаджеті є найактуальніші засоби захисту від шкідників.

2. Видаліть додатки, які не використовуєте

На вашому iPhone за кілька років зібралася маса різноманітних програм, які ви використовуєте дуже рідко. Позбавтеся їх. Подумайте що це, як про прибирання в квартирі – якщо зібрати з підлоги все, що по ній розкидано, і викинути геть – ходити по будинку стане легше. Зі смартфонами та ж історія.

3. Вимкніть геолокацію

Багато додатків – починаючи з Google Maps і закінчуючи Twitter – визначають ваше місцезнаходження. Ви можете повністю відключити цю функцію в основних налаштуваннях iPhone або для кожної програми окремо. Ми рекомендуємо перший варіант (Настройки -> Конфіденційність -> Служби геолокації). Навіть якщо ви не бажаєте відключати геолокацію в додатках, то закрийте Facebook – це один з найпотужніших геотрекінгових сервісів, який сильно навантажує батарею.

4. Вимкніть фонове оновлення додатків

Функція фонового поновлення за замовчуванням активна на iOS і “зжерає” цінні хвилини життя пристрою. Вона дозволяє програмам працювати у фоновому режимі і постійно оновлювати контент. Відключити її можна в основних налаштуваннях. Зайдіть в меню Налаштування -> Основні -> Оновлення контенту. Тут можна повністю вимкнути функцію або обмежити її використання для окремих програм.

5. Вимкніть автоматичне оновлення пошти і календаря

У налаштуваннях пошти, календаря і контактів переконайтеся, що галочка стоїть навпроти пункту «ручне оновлення». Деякі користувачі включають автоматичне оновлення, але це уповільнює роботу iPhone.

6. Додаткова життя для акумулятора

Чохли з вбудованим акумулятором можуть продовжити життя будь-якому гаджету. Якщо акумулятор вашого iPhone зовсім слабкий, з собою можна носити зовнішню зарядку. Прискорити процес відновлення заряду можна включивши на iPhone Авіарежім.

7. Вимкніть візуальні спецефекти

Apple напевно витратила багато часу на створення паралакс-ефекту для шпалер, що створюють псевдо-тривимірний ефект: меню, іконки, оповіщення, злегка змінюють свій вигляд при нахилі пристроїв. Функція досить незначна, однак споживає процесорний час. Тому йдемо за адресою Настройки -> Основні -> Універсальний доступ і активуємо пункт «Зменшення руху».

Особливий шик програмній оболонці Apple надає прозорість. Багато елементів iOS 8 виконані з ефектом об’ємності – шарами над основним інтерфейсом. При цьому все, що нижче, стає розмитим, як за матовим склом. Відключити напівпрозорість UI можна, зайшовши в меню Настройки -> Основні -> Універсальний доступ -> Збільшення контрасту. За замовчуванням перемикач стоїть в положенні «Викл». З відключеним ефектом працює візуально швидше, особливо на не самих нових моделях.

8. Використовуйте Авіарежім

До речі, про Авіарежім. Він знадобиться в місцях зі слабким покриттям стільникового зв’язку. Так як iPhone постійно намагається встановити з’єднання зі стільниковою мережею, у тому числі в районах з низьким рівнем сигналу, в метро або поза зоною дії мережі, енергоспоживання значно зростає. У такі моменти для економії заряду можна включити на пристрої Авіарежім («режим iPod»). Інший варіант, коли може придатися ця функція, – нічний час. Протягом всієї ночі смартфон залишається активний, безперервно скануючи стільникову мережу. В цей час також корисно включати Авіарежім. Так ви можете не тільки домогтися економії заряду акумулятора, але і захиститися від шкідливого випромінювання телефону, особливо якщо залишаєте свій iPhone ночами на столику біля ліжка.

9. Оновіться на останню версію iOS

Apple періодично випускає оновлення ПЗ, щоб усунути помилки. Деякі користувачі побоюються встановлювати апдейти на застаріваючий девайс. Однак практика показує, що на актуальних версіях iOS, iPhone і iPad працюють значно швидше в порівнянні з попередніми релізами: телефон швидше реагує на дії, місцями взагалі без дратівливих пауз. Крім того, перехід на актуальну версію ОС забезпечує захист від вразливостей.

10. Жорсткий ресет

Коли ваш iPhone починає гальмувати, є сенс зробити жорстке перезавантаження. Для цього потрібно утримувати протягом декількох секунд кнопки Home і Power. Це допомагає звільнити пам’ять і ресурси пристрою. Також можна «відкотити» смартфон до заводських налаштувань з меню Налаштування -> Основні -> Очистити.