Топ-3 оригінальних страв з бананами на Новий рік 2016

16 Грудня 2015 18:25

561

В ніч на 1 січня 2016 року українці зустрічатимуть рік Мавпи. Для того, аби задобрити володарку наступних 365 днів, потрібно правильно продумати святкове меню.

Як відомо, найулюбленішим продуктом мавп є банани, тому обов’язково потрібно, аби вони були на новорічному столі. Крім того, є привід проекспериментувати і спробувати приготувати нові страви. Адже з бананами, як виявляється, можна готувати не лише десерти.

M-Ukraine.com зібрав топ-3 страв з бананами для новорічного столу 2016.

Святковий салат з бананами, курочкою та горіхами

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • 1 цибулина
  • 1 банан
  • 4 яйця
  • 50 грам сиру
  • 50 грам грецьких горіхів
  • лимонний сік
  • майонез

Як готувати:

Курячу грудинку потрібно відварити та дрібно нарізати. Подрібнену цибулю посмажити до золотистого кольору і покласти на сито щоб стік жир. Змішати курку з цибулею та викласти нижнім шаром в посудину.

Наступним шаром потерти відварені яйця та змазати майонезом.

Банан дрібно натираємо і в кашку добавляємо лимонний сік. Пюре викладаємо третім шаром, зверху обов’язково змазуємо його майонезом.

Четвертим шаром натираємо сир і змазуємо майонез, а п’ятим викладаємо подрібнені горіхи.

Філе індички запечене з бананами

Інгредієнти

  • 1 кг індичого філе
  • банани
  • натертий твердий сир
  • мигдалеві пластівці
  • оливкова олія
  • французькі трави

Як готувати:

Індиче філе порізати на шматки, легко відбити, посолити, поперчити , посипати травами. Змастити посудину для запікання оливковою олією та викласти туди філе. Зверху кільцями порізати банани, посипати все сиро і мигдалем. Запікати при температури не вище 130 градусів.

Гаряча закуска з бананами, сиром та шинкою

Інгредієнти:

4 банани
200 грам шинки (8 листочків нарізки)
150 грам сиру (8 листочків нарізки)

Як готувати:

Розріжте банани навпіл та загорніть у шматки шинки. Покладіть на деку для запікання. Зверху огорніть все шматками сиру. Запікайте 10 хвилин при температурі 150 градусів, поки сир не розплавиться.