Експерти у сфері правильного харчування розповіли, що декілька продуктів, які люди звикли їсти одночасно, можуть негативно впливати на здоров’я.
Окремо ці продукти досить корисні для людини, однак, якщо їх поєднувати, оздоровчі властивості зникають, пишуть фахівці порталу Eat Clean.
Шість пар несумісних харчових продуктів виглядають так:
Чай з молоком
Чай містить корисні антиоксиданти, однак молочні білки запобігають їх поглинанню організмом. Всмоктуваність кальцію, на який багате молоко, погіршує кофеїн, наявний у чаї. Корисніше пити чай і молоко по черзі з досить тривалим інтервалом.
Білий хліб з варенням
Прості вуглеводи, що містяться як у білому хлібі, так і в джемі, дуже швидко підвищують рівень цукру в крові. Регулярне вживання цієї пари продуктів може призвести до діабету. Краще замінити вуглеводні продукти багатими на клітковину цільними злаками.
Салат із знежиреною заправкою
Коли людина уникає жирних заправок для салату, вона блокує здатність організму абсорбувати корисні речовини. Вчені з’ясували, що каротиноїди – рослинні пігменти, що зменшують ризик розвитку раку і серцево-судинних захворювань, краще засвоюються у поєднанні з жирною заправкою. Додавайте до зелені трохи оливкової олії та оцту.
Алкоголь та кофеїн
Заряд енергії, отриманий від кофеїну, тимчасово маскує рівень сп’яніння. Людина, що поєднує ці два напої, може не відчувати реального стану свого організму. Дослідження показують, що люди, які комбінують спиртне з кавою, мають більший ризик потрапити в аварію.
Сочевиця і червоне вино
Червоне вино містить дубильні речовини. Коли людина разом з вином вживає сочевицю або соєві боби, ці речовини ускладнюють поглинання необхідних для організму мінералів.
Бургери і пиво
І перше, і друге проходить фільтрацію через печінку. Оскільки організм людини вміє розставляти пріоритети, насамперед печінка обробляє алкоголь, розпізнаний як токсин. Жир тим часом плаває кровотоком і відкладається у жирових тканинах. Відповідно – людина відчуває важкість у шлунку, а також набирає зайву вагу.
Джерело:НВ STYLE