Імена геніїв: люди з високим рівнем IQ найчастіше носять однакові імена

19 Січня 2016 15:37
kinopoisk.ru

kinopoisk.ru

Фахівці онлайн-ресурсу Moose Roots склали список імен, найбільш поширених серед геніїв. З’ясувалося, що визнані генії та люди з високим рівнем IQ найчастіше носять однакові імена, пише Вокруг света.

Фахівці зібрали 14 750 імен філософів, математиків, вчених, художників, композиторів, нобелівських лауреатів та володарів премії фонду Макартурів (вручається за виняткові досягнення у різних сферах). На основі проведеного аналізу був представлений список із 15 найпоширеніших серед таких персон імен.
Перший рядок рейтингу посіло ім’я Джон, що вважається також найбільш поширеним християнським ім’ям. Сьогодні воно популярне у США, Великобританії, Норвегії, Швеції та деяких інших країнах. Серед геніальних володарів цього імені укладачі списку виділили музиканта Джона Леннона та хіміка Джона Дальтона.
На другому місці у списку ім’я Роберт (американський поет Роберт Фрост і лауреат Нобелівської премії з фізики Роберт Вудро Вілсон). Сьогодні це ім’я менш поширене, ніж Джон, в США, але також входить в топ-200 імен в Ісландії, Новій Зеландії, Шотландії та Ірландії.
Ім’я Вільям (Шекспір, Фолкнер) на третій позиції. У Норвегії та Швеції в 2014 році ним назвали більшість новонароджених хлопчиків. Далі йдуть імена Чарлз, Девід, Джеймс, Річард, Йоганн.На десятій позиції ім’я Пол, за ним – Томас і Пітер. Замикають список імена Джозеф, Мері та Елізабет.
Як відзначають укладачі рейтингу, деякі батьки впевнені: ім’я визначить життєвий шлях їхньої дитини. Тому вони радять переконаним у цьому батькам звернути увагу на представлений список.Джерело: fakty.ictv.ua