Люди, які їдять більше зелених листових овочей, можуть значно знизити ризик розвитку глаукоми, відповідно до проведеного дослідження, пише Reuters Health
В дослідженні ( керівник – Jae H. Kang ) прийняли участь більше ніж 100 тис. дорослих американців. Виявилося , що серед тих, хто споживав більше зелених овочів, таких як капуста та шпинат, хворих на відкриту глаукому на 21 % менше, ніж серед тих, хто їв менше.
Дослідники використовували дані більш ніж 63 тис. жінок впродовж і більш ніж 41 тис. чоловіків
Учасники були у віці старше 40 на початок дослідження і не мали форми відкритої глаукоми. Регулярні огляди очей супроводжувалися заповненнням дієтичних анкет, які включали таке питання: як часто учасники дослідження їли зелені листові овочі ( салат, капуста, зелень гірчиці , шпинат, тощо).