Експерти з’ясували, які фрукти та овочі підсилюють ефект при дієтичному харчуванні.
Згідно з дослідженням, в якому були проаналізовані дані про харчування 124 тисяч американців віком від 27 до 65 років за 24-річний період, зниження ваги пов’язане з отриманням організмом флавоноїдів, пише Time.
Коли їжа, що містить ці рослинні речовини, потрапляє до організмк людини, зменшується всмоктування жирів і збільшується здатність витрачати калорії.
Найбільша кількість флавоноїдів міститься у таких продуктах, як яблука, груші, чорниця, чорнослив, полуниця, цитрусові, виноград, перець і селера. Автори дослідження сподіваються, що отримані дані допоможуть скоригувати дієтичні рекомендації для профілактики ожиріння.
Джерело: НВ STYLE