Чого хочуть орендарі від власників київських квартир

12 Лютого 2016 15:44

Вибір орендованого житла залежить від багатьох факторів, серед яких: вартість, місце розташування будинку, метраж квартири, наявність меблів і техніки. Квартиронаймачі намагаються вибрати найкращу пропозицію з точки зору ціни і якості.

Чого хочуть орендарі від власників київських квартир

Часто власникам недостатньо знизити орендну ставку, щоб залучити примхливих орендарів. Велику роль відіграє і облаштування квартири. На форумі порталу Domik.ua в темі «Обов’язкове фарширування однокімнатної при довгостроковій оренді» користувачі вирішили з’ясувати, чого чекають від власників орендних квартир квартиронаймачі і як криза позначилася на «смаках» і «апетитах» останніх.

Ситуація в цьому питанні була доволі цікавою.

Результати соцопитування показали, що обов’язкові вимоги, які висувають орендарі, це: інтернет; кухонна плита; холодильник; пральна машина; кухонні меблі.

Менш важливими при оренді квартири є: металопластикові вікна; меблі в кімнаті; спальне ліжко; засклений або утеплений балкон; кондиціонер.

Ще менш важливими виявилися: сушарка для білизни; ортопедичний матрац; сучасний телевізор; чайник;праска і прасувальна дошка.

Цікавим виявився факт відсутності інтересу орендарів до таких речей: мікрохвильовка; духовка; простий телевізор; пилосмок; посудомийна машина; посуд на кухні.

Звичайно, при оренді житла на довгий термін у кожного є свої вимоги і хтось готовий зняти житло практично без меблів, оскільки за тривале проживання на орендованих квартирах обзавівся необхідними речами. Хтось вважає, що при підписанні договору можна обговорити з власниками можливість покупки деяких речей в рахунок орендної плати. Наприклад, орендодавець з 15-річним стажем оренди житла пише: «Завжди дивлюся тільки на облаштування кухні та ванної кімнати. Ще важливі склопакети, ламінат, ну і можливість підключення інтернету. Якщо бракує меблів – або свої привожу, або домовляюся про покупку в рахунок оренди. Комп’ютери, телевізор, посуд, ясна річ, мої».