Мазарінер (Швеція)
Вишневий пиріг (Голландія)
Гулабджамун (Індія)
Вінартерта (Ісландія)
Пиріг Баноффі (Англія)
Кнафо (Близький Схід)
Кранахан (Шотландія)
Тістечка «Роккі роуд» (Австралія)
У ірландців своє уявлення про святкування Різдва або Дня святого Патріка. І алкоголь грає там не останню роль, навіть у десертах. А вже поєднання шоколаду і пива в торті виявилося просто неперевершеним.Торт «Їжа диявола» (США)
Торт готується з чорного шоколаду, і назву він отримав за насичений і багатий смак, який просто не може не бути гріховним.
«Добош» (Угорщина)
«Добош» – чудовий бісквітний торт з семи коржів, перемащених шоколадно-масляним кремом і прикрашених карамеллю. Його назвали на честь творця цього десерту – угорського кухаря Джозефа Добоша.
Бразо де Гіта (Іспанія)
Хоча назва і перекладається як «рука цигана», це всього лише бісквітний рулет. Варто відзначити, що з’явився він зовсім не в Іспанії, а десь в центральній Європі, але саме тут він перетворився на традиційний різдвяний десерт.
Різдвяне поліно (Бельгія / Франція)
Це неймовірно смачний рулет, приготований з шоколадного бісквіту та шоколадного крему. Зазвичай його посипають цукровою пудрою, яка символізує сніг.
Меломакарона (Греція)
Це одне з найпопулярніших страв у Греції під час різдвяних свят. А щоб смак був ще краще, Меломакарона покривають молочним шоколадом.
Профітролі (Франція)
Профітролі – один з найкращих десертів у світі, що представляє собою кульки з заварного тіста, що наповнені кремом і покриті глазур’ю з молочного шоколаду.
Торт «Захер» (Австрія)
Це один з найвідоміших шоколадних тортів у світі. З’явився він у 1832 році завдяки австрійцю Францу Захеру. Торт – приголомшливий бісквіт, покритий тонким шаром абрикосового джему, а шоколадний айсінг зверху лише підкреслює велич його смаку.
Чізкейк (Греція / США)
Неймовірно смачний десерт, походження якого зазвичай приписують американцям, зробить святковий стіл неповторним. Історія чізкейка давніша, ніж здається. Перші спогади про нього датуються п’ятим століттям до нашої ери. Давньогрецький доктор Егімус написав цілу книгу про мистецтво приготування цього десерту.
Торт «Чорний ліс» (Німеччина)
«Шварцвальд» – смачний шоколадний торт, що складається з чотирьох бісквітних коржів із вишнями і збитими вершками, посипаний шоколадною стружкою і прикрашений ягодами. А до десерту можна подати чашку чудової кави.