Головна особливість нової київської піцерії Pizza Veterano, в тому, що готують тут ветерани АТО. Найпопулярнішою піцою в цьому незвичайному закладі по праву вважається соковита і апетитна “Україна”.
“Італійське національне блюдо з “українським колоритом”, – жартують працівники піцерії.
Про особливості приготування “України” розповів 37-річний піццейоло Рафаїл Агаєв. Боєць Національної гвардії, Рафаїл “11 місяців і 2 дні” захищав нашу країну в зоні АТО.
Інгредієнти:
Для 1 піци (230 г)
Тісто
Вода – 100 г
Дріжджі – 0,3 г
Борошно – 200 г
Соус
Помідори “Пелаті-томати” – 80 г
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Начинка:
Мацарелла – 100г
Салямі – 35 г
Бекон – 35 г
Шинка – 35 г
Помідори – 50 г
Цибуля – 30 г
Приготування:
Спочатку потрібно приготувати тісто. Змішати воду, сіль і дріжджі. Всипати борошно. Перемішати до однорідної маси. Поставити на 4 години в тепло.
Потім приготувати соус. Томати перемолоти в блендері, так, щоб відчувалися невеликі шматочки помідорів. Додати сіль і перець за смаком.
Приготувати начинку. Тонко нарізати м’ясні інгредієнти, помідори і цибулю півкільцями.
З тіста зробити кулю правильної форми. Розкачати.
Акуратно змастити піцу соусом. Покласти мацареллу.
Першими викласти шматочки салямі, щоб ковбаса не підгоріла. Наступними бекон, шинку, помідори, врешті – цибулю.
Готувати в духовці при температурі 500°С – 1 хв 30 с, при 300°С – 10 хв. Цибуля має трохи підсмажитися.
Джерело: gazeta.ua