Дослідники з Лікарні Святого Михайла в Торонто стверджують, що для втрати ваги варто включити до раціону бобові продукти.
Учені відстежували стан здоров’я 900 чоловіків і жінок, які протягом шести тижнів щодня їли близько 130 грам бобів, квасолі, гороху, нуту, сочевиці або інших бобових культур, повідомляє Huffington Post.
По закінченню часу дослідження виявилося, що в середньому учасники експерименту втратили близько 400 грам ваги. Незважаючи на те, що ця цифра здається несуттєвою, випробовувані пережили таке схуднення без зусиль і проблем.
Завдяки тому, що бобові мають низький глікемічний індекс, після поїдання вони засвоюються організмом досить повільно. Відповідно – відчуття ситості триває довше. Не відчуваючи себе голодною, людина зменшує кількість щодня споживаних калорій.
Провідний фахівець дослідження доктор Рассел де Соуза зазначає, що 90% дієт закінчуються невдачею саме через голод і потяг до їжі.
Джерело: nv.ua