Для тих , то постує, tochka.net пропонує різноманітні пісні рецепти на кожен день. Найкращі перші страви, які і наситять, і зігріють, і додадуть енергії твоєму організму.
Сподіваємося, стануть в нагоді запропоновані пісні рецепти на кожен день під час тривалого Великого посту, щоб різноманітно і смачно, а головне – корисно нагодувати свою сім’ю гаряченьким.
- Пісні рецепти на кожен день: Пісний суп-гуляш
Якщо ви дотримуєтеся посту, маєте знати, що можна, а чого не можна їсти в ці дні. Продукти тваринного походження заборонені, тому суп ми будемо варити не на м’ясному бульйоні.
Інгредієнти:
- Болгарський перець — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Картопля — 2 шт.
- Помідор — 2 шт.
- Томатна паста — 1 ст. л.
- Часник — 3 зуб.
- Кмин — 0,5 ч. л.
Паприка солодка — 1 ч. л. - Сіль — за смаком
- Вода — близько 800 мл.
Приготування:
1. Бланшовані помідори, цибулю і перець нарізати кубиками.
2. Викласти на сковороду, додати томатну пасту, паприку і трохи води, потушкувати 10 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
3. Кмин розтерти у ступці.
4. Нарізати картоплю кубиками.
5. Помістити тушковані овочі в каструлю, додати до них картоплю, сіль і гарячу воду. Варити близько півгодини до готовності картоплі.
6. Заправити суп кмином і видавити часник за 5 хвилин до закінчення готування.
7. Пісний суп-гуляш готовий.
- Пісні рецепти на кожен день: Пісний розсольник
Пісне меню можна урізноманітнити як салатами і стравами з тіста, так і пісними супами. Пропонуємо в свої пісні рецепти включити розсольник. Це чудова перша страва, пікантний смак якій надають солоні огірки.
Вам знадобиться:
2 л води, 1 склянка перлової крупи, 5 середніх картоплин, 1 морква, 1 цибулина, 1 невеликий білий корінь (пастернак, петрушка або селера), 2 солоних огірки, 0,3 склянки огіркового розсолу, соняшникова олія, лавровий лист, чорний перець горошок, сіль за смаком.
Спосіб приготування: добре промийте перлову крупу і залийте гарячою водою приблизно на годину.
Очистити і нарізати кубиками картоплю, дрібно нарізати цибулю, моркву і біле коріння натерти на крупну тертку, огірки при бажанні очистити від шкірки, нарізати полукружечкамі.
Приготувати зажарку: на олії спассирувати цибулю, додати моркву і біле коріння.
Перловку, що настоялася, варити до готовності протягом 1-1,5 години. Потім додати картоплю, спеції і трохи солі, з урахуванням солоних огірків і розсолу, варити 20 хвилин. Додати зажарку і солоні огірки і варити ще 15 хвилин.
В кінці приготування додати розсіл і довести до кипіння. Подавати теплим.
- Пісні рецепти на кожен день: Квасолевий суп
Суп із квасолі особливо актуальний в період Великого посту, оскільки він багатий на білки, мінеральні речовини, вітаміни та амінокислоти. За своєю харчовою цінністю він здатен замінити м’ясну їжу. А спосіб приготування надзвичайно простий.
Інгредієнти:
- 1 склянка квасолі,
- 4-5 картоплин,
- 2 моркви,
- 2 цибулини,
- 1 ст. ложка томатної пасти (або 0, 5 склянки томатного соку),
- олія,
- хмелі-сунелі,
- чорний мелений перець,
- сіль за смаком.
Приготування:
- Квасолю потрібно заздалегідь промити і залити холодною водою на 8-10 годин. Ще раз промити і варити квасолю протягом години. Додати картоплю і варити до її готовності.
- Натерту на крупну терку моркву обсмаж на олії, додай томат і відправ зажарку в суп. Посоли і додай спеції.
- Окремо обсмаж до золотистого стану дрібно нарізану цибулю і розклади її по тарілках у готовий суп.
- Пісні рецепти на кожен день: Пісний борщ з квашеною капустою
Традиційний український борщ у пісному варіанті виходить теж дуже смачним. До нього ти можеш приготувати пісні пампушки з часником.
Знадобиться:
- невеликий буряк – 1 шт.,
- квашена капуста – півсклянки,
- сухі сушені гриби – 5-6 шт.,
- ріпчаста цибуля – 1 шт.,
- морква – 1 шт., борошно – 1 столова ложка,
- олія – 25 г,
- томат – 25 г,
- перець, лавровий лист, сіль, зелень петрушки – за смаком.
Як приготувати:
Гриби добре промиваємо кілька разів і варимо до м’якості. Виймаємо їх із бульйону й дрібно ріжемо. Обсмажуємо гриби в олії.
В олії пасеруємо нашатковану соломкою квашену капусту, моркву, цибулю, буряк. Коли овочі трохи просмажаться, додаємо столову ложку борошна.
Викладаємо овочі в каструлю, заливаємо грибним бульйоном. Додаємо томатну пасту, перець і лавровий лист.
Додаємо в борщ гриби й варимо його ще 30 хвилин. Посипаємо все зеленню петрушки. Подаємо борщ із традиційними пампушками.
- Пісні рецепти на кожен день: Суп із червоної сочевиці
Сочевиця – надзвичайно корисний продукт, здатний замінити тваринний білок. А оскільки в період посту ми маємо особливо гостру потребу у вітамінах, мінералах і амінокислотах, пропонуємо приготувати суп із червоної сочевиці з зеленню.
Тобі знадобиться:
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ст. л. кокосового масла (або рослинної олії)
- 1 ч.л. меленого куміну
- 1 ст. л. томатної пасти
- 1 л води або овочевого бульйону
- 1 чашка червоної сочевиці
- 1 велика морквина
- 1 лимон
- 0,25 чашки посіченої кінзи
- перець чилі і сіль за смаком
- оливкова олія, зелень
Приготування:
Кокосове масло розтопи на вогні в каструлі.
Цибулю наріж квадратиками, трохи обсмаж її до м’якості. Додай дрібно порубаний часник, кумін і смаж іще пару хвилин.
Додай томатну пасту, перемішай і продовжуй готувати.
Влий бульйон або воду, додай сочевицю і нарізану кубиками моркву, готуй до закипання.
Вари на маленькому вогні близько 30 хвилин, як тільки сочевиця і морква будуть готові – можеш вимикати вогонь.
Додай твою улюблену зелень і за допомогою блендера перетвори суп на пюре бажаної консистенції, приправ соком лимона.
Налий суп у миску, прикрась зеленню, додай оливкову олію і подавай.
Смачного!