Фуд-експерти назвали овочі і фрукти, чия шкірка містить величезну кількість корисних мікроелементів.
За словами фахівців, у прагненні правильно харчуватися, багато людей полюбляють очищати фрукти і овочі, вважаючи їх брудними і шкідливими, пише Мen’s Health. Але насправді деякі фрукти та овочі не слід ичтити перед вживанням.
1. Яблука
У шкірці яблук міститься пектин – речовина, що знижує рівень холестерину і цукру в крові.
2. Морква
Морква багата поліацетиленом, речовиною, яка може вбивати клітини раку. Крім того, вона має антибактеріальні та протизапальні властивості. Але цей елемент знаходиться відразу під шкіркою, тому рекомендується її не чистити або ж знімати дуже тонкий шар.
3. Картопля
Мало хто знає, але шкірка картоплі містить більше клітковини, заліза і фолієвої кислоти, ніж сам плід. Тому вживання картоплі в мундирі принесе більше користі.
4. Огірок
У шкірці огірка містить всі найкорисніші вітаміни і мінерали: кальцій, магній, фосфор, калій, вітамін А і вітамін К. Більш того, майже вся клітковина міститься в шкірці.
5. Баклажан
Шкірка овоча містить велику кількість антиксидантов, які позитивно впливають на роботу мозку. Також, баклажан містить флаваноїди, що допомагають зберегти фігуру.