Вчені з Університету міста Сиракьюс (США) провели спеціальне дослідження і з’ясували, що шоколад на сніданок значно покращує роботу мозку.
Дослідники впевнені, що для активізації розумових процесів в організмі ці ласощі не можна замінити ніякими іншими.
В експерименті брали участь дві групи добровольців. Раціон однієї з них на сніданок складався з невеликої кількості чорного шоколаду. Другій групі продукт з какао-бобів в ранкові години прийому їжі не давали.
У результаті виявилося, що в учасників, які регулярно їли на сніданок шоколад, працездатність була підвищена, а мозок працював, як годинник. Люди могли з легкістю виконати будь-яке поставлене перед ними завдання. І, навпаки, гострота реакції у піддослідних, які не торкалися до ласощів, була значно знижена.
Проте вчені підкреслюють, що в якості сніданку, який поліпшує роботу мозку, підійде тільки чорний (гіркий) шоколад. Молочний в якості альтернативи розглядатися не може, оскільки із-за численних добавок призводить до підвищення рівня цукру в крові.
Джерело: infokava.com