Ми чули про чарівну користь ягід годжі і асаї. Але в список молодильних ягід входить і чорна смородина, багата всіма вітамінами і антиоксидантами, які ми так старанно шукаємо в нових заморських продуктах.
Антиоксиданти
Чорна смородина, як і ягоди асаї, містить антоціани – живий антиоксидант, який уповільнює старіння і допомагає організму протистояти впливу міського середовища. Але головна перевага чорної смородини в тому, що вона росте не в далекій Південній Америці, а в українських садах і городах, а значить, з’їсти ми її можемо свіжою. Високий вміст антоціанів в свіжих ягодах покращує кровообіг, роботу серця, особливо в тандемі з фізичними вправами.
Вітамін С
ІМАО
Ягоди смородини містять досить рідкісні поживні речовини – інгібітори моноаміноксидази (ІМАО). Цей фермент відповідає за регенерацію клітин і виведення небезпечних для організму сполук. Крім того, цей фермент необхідний для правильного функціонування нервової системи.
Недавні дослідження стверджують, що регулярне вживання чорної смородини знижує ризик захворювання на рак і цукровий діабет. Крім того, вона покращує кровотік навколо оптичних нервів і цим зменшує темні кола і набряки під очима.
Жменя чорної смородини в день допомагає:
Прийти в форму
Бути в фокусі
Протистояти застуді
Підняти настрій
Зберегти молодість
Тут вся справа в антиоксидантах, які масово включають до складу своєї продукції косметичні компанії. Антиоксиданти також можуть потрапляти в організм разом з їжею і покращувати еластичність тканин, підтримувати свіжий вигляд і здоров’я шкіри і волосся.
Один момент: щоб дістати чорну смородину собі на кухню, необхідно почати практику прогулянок на ранковий ринок або відновити літні поїздки до бабусі на город.