Від кавунів до базиліку. 8 продуктів, які не можна тримати у холодильнику

14 Серпня 2016 14:07
liveinternet.ru

liveinternet.ru

Більшість людей вважає, що холодильник – найкращий спосіб для збереження усіх корисних властивостей їжі.

Але деякі продукти втрачають свій смак та швидше псуються у холоді, пише Українська правда з посиланням на  The Daily Mail.

Вони можуть чорніти та втрачати не тільки привабливий вигляд, а й ставати шкідливими для вживання.

Оглядачка видання Софі Хаслет пропонує огляд 8 продуктів, які не можна тримати у холодильнику.

Помідори

Холодне повітря спиняє процес дозрівання помідорів. З холодильника вони смакуватимуть набагато гірше. Температура також змінює їхню текстуру, роблячи м’якішими.

Найкраще тримати помідори у захищеному від сонця місці десь на кухонній поверхні.

Картопля

Зберігання картоплі у холодильнику перетворює крохмаль у цукор швидше, тому під час приготування вона може розварюватися й мати специфічний присмак.Найкраще тримати його у паперових пакетах у прохолодному місці.

Хліб

Переконання, що в холодильнику хліб довше лишається свіжим – хибне.

Хліб дійсно буде зберігатися довше, але холодна температура призведе до того, що він швидше стане жорстким і втратить свої поживні властивості.

Банани

Банани – тропічні фрукти, тому найкраще вони існують у теплих температурах. Зберігання в холодильнику припиняє процес їхнього дозрівання, а надмірно холодне повітря може спричинити почорніння його шкірки та появу присмаку.

Кавуни

При кімнатній температурі кавуни мають більше антиоксидантів, ніж ті, що зберігаються у холодильнику. Вони можуть краще смакувати охолодженими, але для здоров’я корисніше з’їсти кавунодразу після покупки.

При кімнатній температурі кавуни мають більше антиоксидантів, ніж ті, що зберігаються у холодильнику. Фото evgenyataman/Depositphotos

Базилік

Більшість людей зберігає трави на полицях дверцят холодильника. Дослідження ж показують, що це шкодить.

Холодний базилік не тільки швидше зів’яне, а й поглине усі сторонні запахи з холодильника. Ідеальний спосіб зберігання трав – у склянці з водою, як квіти.

Кава

Щоб кава мала свіжий, сильний та багатогранний аромат, потрібно терміново витягти її з холодильника. Там вона вбирає запахи інших продуктів.

Зберігати каву можна у прохолодному, захищеному від світла місці, наприклад у кухонній шафці.

Продукти з металевих ємностей

Національна служба охорони здоров’я Великої Британії забороняє тримати відкриті металеві посудини, наприклад із овочами чи бобами, у холодильнику.

Метал може окислитися і потрапити у їжу. Продукти варто одразу перекласти до скляних чи пластикових контейнерів.