Кардіолог і любитель морозива створив новий вид джелато, який подовжує життя і допомагає працювати швидше. Професор Валеріо Сангуіньі (Valerio Sanguigni) з Римського університету Тор Вергата запатентував рецепт морозива з антиоксидантними властивостями.
Чарівна формула поки тримається в секреті, але точно відомо, що в десерті міститься темний порошок какао, лісовий горіх і екстракт зеленого чаю. Всі ці речовини сприяють поліпшенню серцевого здоров’я і вживаються для профілактики певних захворювань.
Професор прийшов до наступного висновку: це перше дослідження, яке демонструє, що натуральне морозиво багато поліфенолами і істотно покращує функції судин і фізичну працездатність за рахунок зниження окисного стресу. Він зазначив, що низькі контрольовані температури – кращий спосіб зберегти антиоксидантні властивості продуктів харчування, тому і вирішив додати їх в джелато.
«Всі говорять про багатих на антиоксиданти червоних ягодах, гранатах, ягодах годжі. Але я виявив, що багато продуктів по шляху від ферми до столу втрачають свої корисні властивості. Найкращим чином зберігають ці речовини сухофрукти, какао-боби і зелений чай, особливо при низьких контрольованих температурах, – розповідає професор. – Хто сказав, що здорова їжа і корисні продукти повинні бути несмачними? »
Якщо результати підтвердяться, джелато можуть включити в список основних італійських продуктів з антиоксидантними властивостями. До них відносяться червоне вино, оливкову олію і помідори, що продовжують життя італійців. За останні 15 років число довгожителів в країні збільшилася втричі.
Джерело: vokrugsveta.ua