Презентація-показ дитячої колекції українського святкового вбрання XIX-XX століття

19 листопадаа 2016 18:16

4 грудня о 14.00 у Києві в театрі “Актор” (вул. Велика Житомирська, 40 (Львівська площа)) відбудеться показ дитячої колекції українського святкового вбрання кін. XIX поч. XX ст. від бренду ZHURAVEL` (дизайнер Алла Журавель).   8

Любов до своїх витоків закладається з дитинства. Саме усвідомлення свого коріння дарує силу, впевненість та захист.

Театралізована презентація-показ дитячої колекції українського вбрання від  ZHURAVEL` – це діалог сучасності й традиції, що пройде у формі обрядового дійства. Презентація має на меті познайомити глядачів з регіональними особливостями українського одягу, підкреслити розкіш українського костюму в деталях, оздобленні та крої. Адже властиво, що кожен регіон має свої характерні особливості – часом яскраво виражені, інколи відображені у деталях: вишивальних швах, кольоровій гамі одягу, головних уборах та прикрасах тощо.

На презентації будуть представлені варіанти костюмів з 15 областей України: Чернігівщини, Полтавщини, Сумщини, Харківщини, Київщини, Черкащини, Дніпровщини, Житомирщини, Рівненщини, Одещини, Вінниччини, Лемківщини, Волині та Тернопільщини. Традиційний одяг, безперечно, є одним з найяскравіших носіїв культурного коду як окремого регіону, так і країни в цілому.

Моделі показу  – учасники дитячого фольклорного колективу “Первоцвіт”, вони ж познайомлять присутніх зі святковими українськими обрядами. Дійство супроводжуватимуть автентичні пісні у виконанні гурту “Королівна”, а також сучасна обробка українських мелодій на скрипці у виконанні Іванни Ворошилюк. По завершенню для гостей відбудеться майстер-клас “Кутасики”.

Квитки доступні можете придбати тут:
docs.google.com/forms/d/12BdZtSRLZW3h8EOjpUAg478wn0MHe_sbceN2-U9gg-U/edit

Більше інформації шукайте на сторінці події зустрічі у Facebook:
www.facebook.com/events/223092144770305

Або на сайті: allazhuravel.com

Джерело: uamodna.com