Великий піст-2017: що можна їсти в ці дні

27 Лютого 2017 11:16
Під час посту можна їсти сезонні фрукти. Фото: AFP

Великий піст 2017 року починається 27 лютого і триватиме до 15 квітня. Великий Піст починається за сім тижнів до Великодня і складається з сорока днів (Чотиридесятниці), а також тижня перед Великоднем (Страсна седмиця).

Чотиридесятниця відзначається на честь того, що Ісус Христос постив в пустелі сорок днів, а Страсна седмиця – на згадку про життя Христа в останні дні його життя, про Його розп’яття і воскресіння, повідомляє Телеграф.

Основні продукти, дозволені в піст:

  • Хліб чорний, злакові хлібці;
  • Гриби різного приготування;
  • Крупи (гречана, вівсяна, рисова, кукурудзяна, пшенична, ячна);
  • Овочі за сезоном (картопля, буряк, морква, цибуля, капуста, редька тощо);
  • Солоні і мариновані овочі, варення з ягід і фруктів;
  • Бобові (квасоля, сочевиця, горох);
  • Фрукти за сезоном (яблука, банани, гранат, апельсини тощо);
  • Сухофрукти, горіхи, мед;
  • Рибу дозволено вживати двічі за весь пост – на свято Благовіщення (7 квітня) і Вербну неділю (9 квітня).

http://ukr.segodnya.ua