© JuliaLototskaya/depositphotos
Експерти Бази даних продуктів харчування США назвали продукти, в яких міститься більше вітаміну С, ніж у цитрусових.
На думку фахівців, цей вітамін є потужним антиоксидантом і активно захищає організм від наслідків стресу, чим покращує фізичне та емоційне самопочуття, пише Business Insider . Крім того, вітамін С збільшує стійкість до інфекцій, підвищує імунітет і прискорює процес загоєння ран.
Експерти стверджують, що доросла людина повинна вживати від 65 до 95 мг вітаміну С на добу, а за один раз можна вжити до 3000 мг без шкоди для здоров’я. Щоб забезпечити організму достатню кількість аскорбінової кислоти, експерти назвали продукти, в яких міститься більше 50 мг вітаміну С у 100 гр.
Чорна смородина 180 мг
Червоний болгарський перець 128 мг
Капуста кале 120 мг
Брокколі 89 мг
Зелений болгарський перець 80 мг
Ківі 70 мг
Полуниця 59 мг
Цвітна капуста 48 мг