Куди піти в Києві з 18 по 26 березня: Афіша заходів

17 Березня 2017 17:52

На цьому тижні в Києві вперше виступить харизматичний британець Том Оделл, а американська група Swans приїде в столицю з прощальним виступом. Також відбудеться другий спеціальний кінопоказ для батьків з малюками і фестиваль кращих українських короткометражних фільмів. На завершення тижня киян та гостей міста чекає масштабна барахолка і триденний книжковий ярмарок.

Ніч кіно. Показ фільму та серіалу “Це – Англія”

Кримінальна драма “Це – Англія” розповідає про життя хлопчика, який живе у невеликому англійському містечку в 1983 році. Хлопчика звати Шон Філд, йому 12 років, у нього залишилася тільки мати, з якою він і живе. Батько Філда загинув. Його життя самотня, адже у нього зовсім немає друзів. В останній день навчання Шон побився зі шкільним задиракою, після чого познайомився з компанією скінхедів. Вуді – головний в компанії, приймає Шона в свою зграю.

Коли: 18 березня, 23:00

Де: Простір “Циферблат”, вул. Володимирська, 49А

Скільки: 90 грн

Фото з відкритих джерел

Фільм-виставка “Я, Клод Моне”

Клод Моне відкриється шанувальникам його творчості з нової сторони. Спираючись на листи та інші особисті записи, фільм-виставка Філа Грабськи створює новий портрет художника, який не тільки поклав початок імпресіонізму, але й став одним із найвпливовіших художників XIX і XX ст. Життя самого Моне – це історія про те, як автор залитих сонцем полотен страждав від самотності, депресії, але знайшов порятунок у творчості.

Коли: 19 березня, 15:00

Де: кінотеатр “Київ”, вул. Велика Васильківська, 19

Скільки: 150 грн

Фото з відкритих джерел

Концерт гурту Swans

Шість років тому шанувальники Swans радісно відсвяткували об’єднання легендарної рок-групи, однак зараз музиканти знову повідомляють про своє розставання, і, судячи з усього, на цей раз історія колективу закінчиться назавжди. Однак піти з великої сцени, не попрощавшись з фанатами, артисти не можуть. Прощальний концерт відомих рокерів відбудеться і у Києві.

Коли: 19 березня, 20:00

Де: клуб Sentrum, вул. Шота Руставелі, 11

Скільки: 600-1200 грн

Фото з відкритих джерел

Кінопоказ для батьків з малюками. “Красуня і чудовисько”

У вівторок відбудеться другий кінопоказ для батьків з маленькими дітьми. На минулому сеансі глядачам показали картину “Джекі”. На цей раз продемонструють музичний фільм “Красуня і чудовисько”. Такі сеанси в “Жовтні” пристосовані для відвідування кінотеатру з малюками – у холі можна залишити дитячу коляску, під час показу в залі присутній освітлення, а звук роблять трохи тихіше.

Коли: 21 березня, 10:00

Де: кінотеатр “Жовтень”, ул. Контантиновская, 26

Скільки: 60 грн

Візочки у холі “Жовтня”
Sveta Simonova/Facebook

Показ короткометражних фільмів “Українська Нова Хвиля”

“Українська Нова Хвиля” – проект презентації кращих короткометражних фільмів українських режисерів-дебютантів цього року. Заснований Національним центром Олександра Довженка у 2012 р., він щорічно представляє у всеукраїнському прокаті найкращі короткометражні дебютні роботи молодих українських режисерів, які були відмічені на міжнародних кінофестивалях.

Коли: 16-31 березня, 19:00

Де: кінотеатр “Київ”, вул. Велика Васильківська,

Скільки: 50-70 грн

Фото з відкритих джерел

Концерт Тома Оделла

У свої 26 років цей британський виконавець вже встиг підкорити весь світ своїми чарівними піснями. 10 червня 2016 року вийшла друга платівка Тома Оделла Wrong Crowd. В ролі продюсера альбому виступив Джим Аббіс, який раніше працював з такими артистами, як Arctic Monkeys, Kasabian і Adele. Тому Оделл вперше виступить в Україні в рамках великого туру в підтримку своєї другої платівки.

Коли: 23 березня, 19:00

Де: Stereo Plaza, пр. Ст. Лобановського, 119

Скільки: 550-2500 грн

Том Оделл
Фото з відкритих джерел

Опера-цирк “Babylon”

Babylon – це неординарна постановка, яка об’єднує в собі цирк, театральний перфоманс, інструментальний театр, віджеїнг, динамічні світлові ефекти, неповторну гру акторів та чудовий вокал.

Коли: 24 березня, 20:00

Де: Палац культури КПІ, просп. Перемоги, 37

Скільки: 200-650 грн

Cultprostir.ua

Виставка “Сучасне мистецтво Ізраїлю”

Виставка об’єднує відео-роботи визнаних і молодих художників Ізраїлю. Роботи для виставки надані арт-фондом Tiroche DeLeon Collection, а також арт-інкубатором для молодих художників START Collection, Ізраїль. Ініціаторами виставки виступили ArteLia Contemporary Art and Consultancy і Art Cult Foundation.

Коли: 15-26 березня, 12:00 – 19:00

Де: Інститут проблем сучасного мистецтва, вул. щорса, 18Д

Скільки: безкоштовно

Фото з відкритих джерел

Фестиваль “Дні кіно про права людини”

Темою фестивалю документальних фільмів про права людини на цей раз стануть проблема екології. В цьому році слоганом заходу стала почасти провокаційна фраза “Прощай, людина”. Організаторам її навіяли слова активіста Романа Зінченка про те, що навколишнє середовище все одно себе відновить, але не позбудеться вона при цьому від людини – велике питання. В останній день фестивалю в Червоному залі Будинку кіно проходять безкоштовні покази фільмів-переможців. Про всі подробиці можна дізнатися за посиланням.

Коли: 24-31 березня

Де: Будинок кіно, кінотеатр “Кінопанорама” та “Київ”

Скільки: безкоштовно для пенсіонерів, студентів, школярів, учасників та ветеранів АТО, 20 грн – окремі покази у Будинку кіно та “Кінопанорамі”, 40 грн – покази у кінотеатрі “Київ”, 200 грн – абонемент на всі дні фестивалю до 15 березня, після 15 березня – 400 грн.

docudays

Барахолка “Кураж Базар”. Відкриття сезону

Як зазвичай на “Кураж Базарі” можна буде придбати як старими, так і новими речами. І це – не тільки одяг, але і елементи декору, меблі і навіть, наприклад, велосипеди. Батьки зможуть спокійно пошопінгувати, залишивши дітей під наглядом аніматорів. Ну і, звичайно ж, традиційно будуть функціонувати фудкорд, б’юті – і фото-зони.

Коли: 25-26 березня, 11:00 – 20:00

Де: Арт-завод “Платформа”, вул. Беломорская,1

Скільки: 50 грн

Фото з відкритих джерел

Книжковий ярмарок

У рамках триденної ярмарки пройдуть зустрічі з письменниками та презентації нових книжок. В суботу відбудеться день дитячої книги.

Коли: 24-26 березня

Де: НСК “Олімпійський”, вул. велика Васильківська, 55

Скільки: безкоштовно

Фото з відкритих джерел

Відкриття виставки колажів #yap_collage

Три зимових місяці тривав марафон #yap_collage від художньої організації YAP. Кожен понеділок пропонувалася тема для натхнення і учасники надсилали свої роботи. Зараз запрошуємо всіх на відкриття колективної виставки паперових колажів. Виставка триватиме тиждень, на відкритті гостей пригощатимуть дитячим шампанським і солодощами.

Коли: 26 березня, 18:00 – 20:00

Де: Науково-мистецька платформа “ОСТРІВ”, вул. Волинська 9/21

Скільки: безкоштовно

 http://ua.112.ua