Золотистий стафілокок становить небезпеку для організму, оскільки його не вбивають навіть найсильніші антибіотики. Але при взаємодії зі звичайним журавлинним соком ці мікроорганізми виявилися переможеними, що вкотре підтвердило високі антибактеріальні властивості цієї ягоди, пише newsyou.info.
Журавлина виявилася потужним засобом і проти кишкової палички E. Coli. Сік ягоди викликав відмову фімбрій — ниткоподібних відростків, за допомогою яких бактерії прикріплюється до клітин сечового тракту. Проти такого ефекту E. Coli виявилися безсилі.
За словами професора Камесано, який керував дослідженням, такі підсумки дали більше питань, ніж відповідей, тому вчені будуть продовжувати вивчення механізмів впливу соку журавлини на різні бактерії.
Можливо, подальші експерименти дозволять створити новий вид антибіотиків. А зараз на основі отриманих результатів вчені рекомендують включати журавлиновий сік в раціон пацієнтів, які страждають від бактеріальних інфекцій.