У Києві з’явиться інститут міського омбудсмена

10 Квітня 2017 12:57
У Києві з’явиться інститут міського омбудсмена

У Києві, за прикладом Берліна, планують впровадити інститут міського омбудсмена. Про це повідомляє прес-служба Київради.

«Переймаючи кращі європейські практики, міська влада запроваджуватиме інститут омбудсмена. Омбудсмен буде здійснювати особистий прийом громадян, і вивчати на первинному рівні факти порушення антикорупційного законодавства для подальшої передачі справ до суду», – наголосив секретар Київради Володимир Прокопів.

Він зазначив, що на сьогодні єдиним омбудсменом в нашій державі є Уповноважений Верховної Ради України. І це потрібно виправляти, адже питання захисту прав людини спочатку має підійматися на місцевому рівні. Впровадження такої практики у столиці, допоможе краще налагодити комунікацію із міською громадою, підвищить довіру людей до міської влади.

За словами секретаря Київради, особливо цінним у цьому контексті буде досвід функціонування інституту юрисконсульта-адвоката довіри в Федеративній Республіці Німеччина. Аби краще ознайомитися із принципом роботи омбудсмена в Берліні, міська влада запросила місцевого адвоката довіри Крістофа Парча.

Презентувати німецьку модель функціонування інституту омбудсмена у Київраді Крістоф Парч має наприкінці травня.

http://pravda.press