Чим корисна молода редиска

13 Квітня 2017 16:30

Молоду редиску, як і молоду зелень багато хто чекає з нетерпінням. Так і хочеться відчути смак свіженького, тільки вирощеного продукту і поповнити запас вітамінів. Які особливості про молоду та ранню треба знати?

Виявляється, до складу редису входять фітонциди (натуральні антибіотики), які справляються не тільки з авітамінозом і занепадом сил, а й допомагаю в лікуванні хворих на бронхіт і бронхіальну астму. Як правило, в якості профілактики простудних захворювань використовують сік молодого редису, він стимулює обмінні процеси, благотворно впливає на серцево-судинну систему і покращує кровообіг, пише liza.ua.

Для зміцнення імунітету лікарі радять випивати свіжовичавлений сік редису, змішаний з соком моркви в співвідношенні 1:2.

Допомагає при анемії

Недавні дослідження вчених показали – в редисці міститься пектин, який грає величезну роль в процесі очищення організму від шкідливих речовин, токсинів і шлаків. Редис, вирощений без застосування хімії, корисний при анемії. Він здатний підвищити рівень гемоглобіну в крові. А гіркуватий смак, який обумовлений вмістом гірчичного масла, допомагає не тільки поліпшити апетит, але і прискорити метаболізм і надасть жовчогінну дію. Дієтологи рекомендують включати редис в меню тих, хто хоче схуднути. Він також допоможе впоратися з набряками, налагодити перистальтику кишечника і нормалізувати рівень цукру а в крові.

Лікує головний біль

Ще з давніх-давен сік цього коренеплоду використовували як знеболювальне при головному болю. Потрібно просто розрізати редиску навпіл, видавити з часточок кілька крапель соку і змастити ним область перенісся і скроневі частки. Ось побачиш, біль пройде!

Корисна для серця

Редиска грає далеко не останню роль в попередженні ішемічної хвороби серця, інфаркту, тромбофлебіту. Речовини, що входять до складу цього овоча, розріджують кров, виводять шкідливий холестерин і покращують кровотворення, що дозволяє значно знизити ризик виникнення захворювань судин і серця. Поліпшується працездатність і загальне самопочуття.

Запобігає онкології

Згідно з дослідженнями вчених редис здатний попередити появу ракових клітин в товстому кишечнику. Вчені припускають, що це все завдяки барвнику антоціану, який міститься в коренеплоді у величезній кількості.

Косметичні властивості

Любителі салатів, до складу яких входить редис, можуть похвалитися красивим і рівномірним відтінком шкіри обличчя. А якщо протерти овоч і змішати отриману кашку з крохмалем і оливковою олією, то вийде гарна вітамінна маска.

Але це ще не все! Редиска багата речовинами, здатними відновлювати рівень цукру в крові, тому вона просто зобов’язана бути присутньою в раціоні діабетиків. Правда, є і протипоказання. Наприклад, не можна редис тим, у кого є захворювання шлунка, проблема в роботі щитовидної залози, коліти, хвороби нирок і печінки, метеоризм.

http://ukr.segodnya.ua