Вчені з Університету Ньюкасла з’ясували, що діти, які напередодні їдять свіжі продукти, отримують більш високі оцінки в школі на наступний день. За словами фахівців, це відбувається тому, що фрукти та овочі багаті антиоксидантами, які сприятливо впливають на когнітивні здібності, передає “Ортодокс“.
У той час як в дослідженнях зазвичай розглядається вплив сніданку на успішність дітей протягом дня, австралійські вчені вирішили розглянути вплив вечірнього прийому їжі на подальшу успішність дітей. Фахівці вивчили понад 4 000 дітей у віці від 8 до 15 років і з’ясували, вони набирали, в середньому, на 86 балів більше в тестах на грамотність і математичні здібності, якщо напередодні ввечері їли фрукти і овочі.
За словами вчених, отримані результати наочно демонструють важливий вплив фруктів і овочів на академічні досягнення школярів. Поліфеноли, які у великій кількості містяться в свіжих продуктах сприятливо позначаються на когнітивних здібностях як дітей, так і дорослих.