Старт безвізу: кордон ЄС перетинають сотні українців

11 Червня 2017 12:45
<p style="text-align: justify;">Фото: zn.ua</p>
Фото: zn.ua

ССотні українців безперешкодно перетнули кордони країн Європейського Союзу за біометричними паспортами в рамках безвізового режиму Україна-ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України.

“#Безвіз – в дії. Консули в Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини повідомляють про безперешкодний перетин громадянами України кордону країн ЄС по біометричного паспорту. Загальна кількість українців, які перетнули кордон ЄС # безвіз станом на 5:35, вимірюється сотнями. Консули продовжують здійснювати моніторинг ситуації в пунктах пропуску. В разі виникнення труднощів, # КонсулПоруч”, – йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Департаменту в Фейсбук.

 

Нагадаємо, безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом в ніч на неділю, 11 червня, офіційно вступив в силу.
 
Згідно з процедурою, угоду з Європейським Союзом щодо взаємної лібералізації візового режиму вступає в силу через 20 днів з моменту його публікації в офіційному журналі ЄС, тобто о 00.00 11 червня 2017 року.

Так, всі громадяни України при наявності біометричного паспорта можуть відвідувати 30 країн Європи без віз і перебувати там до 90 днів протягом 180 днів, а саме всі країни-члени ЄС, крім Великобританії та Ірландії, а також Швейцарію, Ліхтенштейн, Ісландію та Норвегію.

http://ukr.segodnya.ua