У столиці проxодить AndriyivskyFest

14 Червня 2017 09:32
У столиці покажуть грузинську виставу про ганебні війни

До 18 червня у Києві проходить I Міжнародний театральний фестиваль камерних вистав (театрів) AndriyivskyFest. Фестиваль зініціював Київський академічний театр «Колесо» (художній керівник – Ірина Кліщевська), а підтримали його і Міністерство культури України, і Департамент культури. Участь у театральному марафоні беруть представники восьми країн –  гості з Румунії, Польщі, Грузії, Греції, Ізраїлю, Болгарії, Білорусі, Ірану, і, звісно, учасники з України.

Всі вистави гратимуться на двох сценах Київського академічного театру «Колесо». Єдиний спектакль, який відбудеться за межами «Колеса» – це «Колискова війні» О. Катамадзе Тбіліського державного драматичного театру імені Сандро Ахметелі.

За словами режисера Іраклія Гогії,  в її основі – дві ганебні війни, сирійська та українська, які виникли не через конфлікт, а тому, що хтось так захотів. Спільна для них проблема показується через смерть дітей, наживо звучать сірійська і українська колискові.

Показ вистави пройде за підтримки Національної спілки театральних діячів України 14 червня о 19.00 у Києво-Могилянському Театральному центрі «ПАСІКА» (вул. Іллінська, 9). Вхід вільний.

В рамках фестивалю в театрі «Клесо» також демонструють виставку робіт театральних фотохудожників – знімки, зроблені під час прем’єри або репетиції.

ПРОГРАМА Міжнародного театрального фестивалю камерних вистав (театрів)  AndriyivskyFest

14 червня

19.00   (Центр ПАСІКА) О. Катамадзе  “Колискова війни” Тбіліський Державний  Драматичний Театр ім. САхметелі (м.Тбілісі, Грузія)
21.00   М.Мітєва “Чадо” Державний театр ляльок  (м.Відін, Болгарія)
15 червня
19.00   Шолом-Алейхем “Пісня пісень” Театр “Сходи” (м.Тель-Авів, Ізраїль)
21.00 С.Астраханцев “Чому  люди не  …” Творча Ініціатива «Theatrum mundi» (м.Чернігів, Україна)
16 червня
19.00   А.Чехов “Ведмідь та Пропозиція”  Театр  ім. О. Cеврука  (м.Елблонг, Польща)
17 червня

15.00 Круглий стіл (театральний салон)
19.00   Д.Макміллан “Легені” Луганський обласний  академічний український музично-драматичний театр (м.Сє́вєродоне́цьк, Україна)
18 червня

15.00 (кафе театру) Шевченко, Гоголь, Пушкін  Незалежний театр АнВер ( Україна-Франція)
19.00 Софокл “Антігона” Київський академічний театр “Колесо” (м.Київ, Україна)
20.30 Урочисте закриття

https://vechirniykiev.com.ua