Як приготувати чізкейк без духовки? А дуже просто

15 Червня 2017 15:34
Як приготувати чізкейк без духовки? А дуже просто

Чізкейки бувають різні, чізкейки можна приготувати по-різному.

Пропонуємо вашій увазі рецепти сирних запіканок, які готуються найпростішим способом — без духовки.

Для того щоб чізкейк холодного приготування вийшов ідеальної форми, вам знадобиться кругла форма зі зйомним дном і бортами (роз’ємна форма). У таку форму можна спочатку викласти корж для чізкейку (він готується з товченого печива, тому зазвичай його не потрібно запікати в духовці), потім залити сирну масу для чізкейку, все це охолодити, а в кінці зняти дно і бортики форми.

Чізкейк холодного приготування готується швидко — на все приготування піде приблизно півгодини. Після цього чізкейк ставиться в холодильник на кілька годин або на ніч.

Чізкейк з вишнею

Інгредієнти:
1,5 чашки крихт з хрусткого печива, можна шоколадного;
третина чашки коричневого цукру;
третина чашки білого цукру;
2 чайні ложки лимонного соку;
кориця на смак;
третина чашки розтопленого вершкового масла;
250 грамів кисломолочного сиру;
500 мл збитих вершків;
500 мл маринованої вишні без кісточок або 350 мл вишневого варення.

Приготування:

Готуємо корж для чізкейку. У тарілці добре перемішайте крихти, коричневий цукор і корицю. Додайте розтоплене масло, знову добре перемішайте. Викладіть суміш у роз’ємну форму. Поставте в холодильник.

У тарілці середнього розміру перемішайте сир та лимонний сік. Додайте збиті вершки і перемішайте суміш за допомогою блендера або міксера. Дістаньте з холодильника форму для чізкейку, вилийте в неї сирну суміш. Зверху викладіть вишню або вишневе варення. Поставте в холодильник мінімум на 5 годин, можна на ніч. Перед тим як подавати на стіл, зніміть дно і краї форми. Чізкейк готовий!

Замість маринованої вишні можна взяти мариновані персики, абрикоси, ананаси або що більше подобається.

Лимонний чізкейк

Інгредієнти:
2 чашки крихт з хрусткого печива;
півчашки м’якого масла;
1 столова ложка цукрової пудри;
1 чашка цукру;
80 грамів лимонного желатину;
1 чашка окропу;
200 грамів кисломолочного сиру;
1 баночка (200 грамів) згущеного молока без цукру (або концентрованого молока);
ваніль за смаком.

Приготування:

Спочатку потрібно приготувати корж для чізкейку. Для цього добре перемішайте крихти печива, масло і цукрову пудру. Викладіть суміш у роз’ємну форму, поставте на 10 хвилин у духовку. Запікайте при температурі 175 °С, після чого дістаньте з духовки і охолодіть.

Желатин розчиніть в окропі і почекайте, щоб він трохи охолов. У великій тарілці добре перемішайте сир, цукор і ваніль (можна блендером). В іншій тарілці перемішайте молоко і розчинений желатин. Потім з’єднайте вміст обох тарілок, добре все перемішайте.

Вилийте сирну суміш в охолоджену форму для чізкейку. Поставте в холодильник хоча б на 4 години.

Дієтичний чізкейк

Інгредієнти:
1,5 чашки крихт з хрусткого печива;
6 столових ложок кокосовоїолії;
1 столова ложка цукру;
півчашки кефіру;
500 грамів кисломолочного сиру;
чверть чашки цукрової пудри;
1 столова ложка загусника для випічки;
ваніль за смаком;
1 невеликий червоний буряк, відварений, очищенийта нарізаний скибочками;
свіжі ягоди за смаком.

Приготування:

Спочатку потрібно приготувати корж для чізкейку. Для цього добре перемішайте крихти печива, кокосовуоліюта цукор. Викладіть суміш у роз’ємну форму.

Кефір, сир, цукрову пудру, буряк, ваніль і загусник складіть в блендер і дуже добре все подрібніть. Вилийте суміш у форму і поставте в холодильник мінімум на 5 годин, можна на ніч.

Перед тим як подавати чізкейк на стіл, зніміть дно і бортики форми. Чізкейк вийде красивого червоного кольору (за рахунок буряка). Його можна прикрасити ягодами, збитими вершками або чим-небудь іншим за смаком.

Шоколадний чізкейк

Інгредієнти:
1,5 чашки крихт з шоколадного печива;
півчашки розтопленого вершкового масла;
2 столових ложки вершків жирністю 40%;
2 столових ложки цукру;
1 чашка теплої кип’яченої води;
2 чайних ложки какао;
50 грамів білого шоколаду;
200 грамів кисломолочного сиру;
50 грамів подрібненого чорного шоколаду;
ваніль, кориця на смак.

Приготування:

Спочатку готуємо корж для чізкейку. Для цього розбийте шоколадне печиво на крихти і залийте розтопленим вершковим маслом. Добре все перемішайте і викладіть суміш у роз’ємну форму, в якій буде чізкейк. Поставте форму в холодильник.

У каструльку вилийте воду, додайте какао і цукор. Нагрійте рідину на маленькому вогні, додайте молочний шоколад і вершки. Добре все перемішайте і нагрівайте, поки всі інгредієнти не розчиняться. Зніміть какао з плити.

Покладіть в блендер сир і залийте його охолодженою шоколадною масою. Перемішайте все блендером до однорідної консистенції.

Тепер дістаньте з холодильника форму з коржем і вилийте в корж сирну суміш. Зверху прикрасьте чізкейк чорним шоколадом. Поставте чізкейк в холодильник хоча б на 4 години.

Смачного!

http://poradnyk.com.ua