Одне яйце в день знижує ризик інсульту на 12%

16 Вересня 2017 11:45

Зa результатами робіт медиків з США можна ознайомитися у виданні Journal of the American College of Nutrition. За словами представляє Інститут EpidStat в Енн-Арбор Домініка Олександра (Dominik Alexander), що містяться в яйцях та продуктах на основі курячих яєць антиоксиданти ведуть до зниження ступеня кисневого «тиску» на клітини і зменшення ризику запалень. Вчений також наголошує на тому, що яйця – це хороше джерело білків, які знижують тиск у судинах.

В рамках нового дослідження були проаналізовані результати семи раніше представлених масштабних робіт. Їх автори розглядали те, як різна їжа позначається на стані серця і судин людини. Увага, крім усього іншого, приділялася таким захворюванням, як коронарна хвороба серця, інсульт та інфаркт. Ці дослідження стосувалися понад 275 тис. добровольців, спостереження за якими проводилися в період з 1982-го по 2014 рік.

Як виявилося, вживання як мінімум одного яйця в день знижує ризик інсульту в літні роки на 12%. Ризик зіткнутися з коронарною хворобою серця при цьому зменшувався на 3-10% в залежності від країни. Цікаво, що у чоловіків і жінок результати виявилися різними. Так, наприклад, ризик отримання інсульту був нижче на 15% у сильної половини людства і на 8% у прекрасною. А от якщо говорити про коронарні хвороби серця, то ефект був протилежним: 19% проти 2% відповідно. Також потрібно відзначити, що краще всього “яєчна” дієта позначається на жителях Японії. Це, можливо, пов’язано з образом життя жителів Піднебесної.

Дослідження також встановило, що вживання великої кількості яєць не веде до ще кращих показників. Іншими словами, для зниження ризику ряду захворювань буде достатньо одного курячого яйця в день.

Нагадаємо, не так давно інша команда вчених назвала кілька кроків, які допоможуть продовжити життя людини на 18 років. Одним з головних запорук довголіття, як можна здогадатися, виявилося правильне харчування.

https://infokava.com