Як впоратися зі стресом на робочому місці

7 Серпня 2017 09:11
Будьте реалістичні, ви не повинні бути досконалі весь час

Фото: rawpixel.com/Unsplash

Будьте реалістичні, ви не повинні бути досконалі весь час

Згідно з новим дослідженням, один з трьох працівників в Британії страждає від неспокою, що заважає йому виконувати роботу.

Що ж викликає таку кількість стресу на робочому місці? Дослідження, проведене PWC, показало, що “спілкування з покупцями і клієнтами і довгі години роботи” зробили найбільший вплив на стан людей, пише Byrdie .

І, крім того, що ми працюємо дуже багато часу, люди також не в змозі відключитися від своїх обов’язків, навіть в нічний час та вихідні.

Дослідження, проведене в Швейцарії в квітні цього року, показало, що психічне здоров’я людей, що працюють в умовах “нестандартної зайнятості” (тобто, фрілансерів), призвело до “порушень сну, депресивних симптомів, високої поширеності вживання антидепресантів, і роботи під час хвороб”.

Ось декілька порад про те, як впоратися з відчуттям тривоги і стресом для звичайних працівників, а також фрілансерів:

Напишіть список. Внесення робочих справ в список запобіжить хаотичним спогадам про те, що саме ви повинні зробити. Це допомагає зосередитися і бути спокійним.

Нагадуйте собі, що ваша тривога пройде. Якщо ігнорувати почуття тривоги і вдавати, що все абсолютно нормально – це не працює. Зізнайтеся собі, що турбуєтеся, але це пройде.

Спілкування – це ключ. Не сидіть, думаючи про те, що клієнт думає про вас і вашу роботу. Якщо він не відповідає вам вже кілька днів – наберіть його.

Зробіть щось, що робить вас щасливим. Очікування в роботі може бути гнітючим, тому відволікайтеся на що-небудь приємне: сходіть в басейн в середині дня або просто прогуляйтеся, або приготуйте хороший обід.

Зробіть необхідну перерву на обід, і робіть те, що не пов’язане з роботою.

Подихайте свіжим повітрям. Вправи на вулиці можуть підвищити настрій, навіть якщо це просто прогулянка навколо офісу.

Коли можливо, уникайте безперервної роботи протягом довгих годин. Це може допомогти отримати термінову роботу в короткостроковій перспективі, але протягом тривалого періоду часу, може створити відчуття виснаженості.

Будьте реалістичні, ви не повинні бути досконалі весь час. Не будьте занадто суворі до себе, якщо у вас не все завжди виходить правильно; всі ми робимо помилки.

Переконайтеся, що ви відпочиваєте. Це не повинно означати їхати за кордон: тиждень відпустки може бути важливим для “перезарядки акумуляторів”.

Будьте наполегливими у своєму “ні”, якщо не можете взяти на себе додаткові вимоги, про які вас просять.

Спробуйте брати завдання по одному за раз, поки кожне не буде закінчене. Якщо ви спробуєте зробити занадто багато відразу, ви, швидше за все, в кінцевому підсумку заплутаєтеся і досягнете меншого.

В кінці кожного дня, посидьте і подумайте про те, що ви зробили, і чого досягли, а не витрачайте час на занепокоєння про те, що ще належить зробити.

Залиште роботу на роботі. Закриваючи за собою двері офісу або сідаючи в автобус, знайдіть час, щоб взяти паузу і подумати, як провести решту вечора.

http://nv.ua