На День незалежності Хрещатиком крокуватимуть 4,5 тисячі військовослужбовців

10 Серпня 2017 14:11

На злітно-посадковій смузі аеродрому Київського державного авіаційного заводу «АВІАНТ» тривають тренування маршу Незалежності

Цього року в урочистих заходах із нагоди святкування 26-ї річниці незалежності України візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців — представників Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України. Про це повідомив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час перевірки підготовки особового складу, залученого до військового параду на головній вулиці столиці 24 серпня

— Понад 1000 військовослужбовців — представників ЗС України, які крокуватимуть у парадних розрахунках Хрещатиком, брали участь у бойових діях на Сході України, понад 200 військових нагороджено державними нагородами за мужність і героїзм, які вони проявили під час антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей, — сказав Міністр оборони України.

5512_р_03_img_0001За його словами, у День незалежності діятиме виставка військової техніки, де буде представлено як модернізовані, так і нові зразки військової техніки.

Також в урочистостях до Дня незалежності України візьмуть участь підрозділи країн Альянсу та високі гості з дружніх держав. Як повідомили представники військового відомства, це військові з Великої Британії, Грузії, Естонії, США, Латвії, Литви, Польщі та інших країн.

Особливістю цьогорічного параду стане й те, що вперше до складу прапорів буде включено бойовий прапор 3-ї Залізної стрілецької дивізії армії УНР та бойовий прапор 1-го Українського полку імені Богдана Хмельницького, який було сформовано в Києві 1917 року. На переконання багатьох фахівців, це прокладе нитку спадкоємності від Дієвої Армії УНР до Збройних Сил України.

У святкових заходах також братимуть участь військові оркестри різних військових формувань. Військовослужбовці Збройних Сил України продемонструють оновлені зразки форми одягу для роти Почесної варти. А військовим частинам і з’єднанням, які відзначилися під час бойових дій на Сході України буде присвоєно почесні найменування.

5512_р_03_img_0003

На переконання глави військового відомства, парад на честь святкування Дня незалежності має велике значення для українського війська.

— Усі військовослужбовці Збройних Сил України та представники інших військових формувань мають право в парадних одностроях пройти центральною вулицею нашої країни — Хрещатиком. Пройти з гордо піднятою головою, щоб подивитися в очі нашому народові, який віддає останнє для війська, аби армія мала нове озброєння, техніку, нове оснащення. Це свято потрібно і нам, військовим, і українському народові, — підкреслив глава Міноборони.

Військовий парад із нагоди 26-ї річниці незалежності України, на переконання народного депутата Дмитра Тимчука, певною мірою консолідуватиме суспільство.

5512_р_03_img_0002

— Коли країна перебуває в умовах стримування зовнішньої агресії, військовий парад відіграє велику роль, адже демонструє суспільству наявність тієї сили, що здатна захистити державу, і позитивно впливає на морально-психологічний стан населення, — зазначив Дмитро Тимчук.

Резюмуючи, народний депутат України сказав, що парад відіграватиме й військово-політичну роль. Адже іноземні військові, які братимуть у ньому участь, яскраво продемонструють не тільки нашому суспільству, а й Кремлю, що Україна не залишилася наодинці зі своїми проблемами та що, обравши європейський шлях та євроатлантичну інтеграцію, ми розраховуємо на підтримку з боку країн-членів НАТО.

http://na.mil.gov.ua