Концерт Жадана, роботи, марципани та ще 7 причин відвідати Фестиваль-відкриття Року мов

23 Серпня 2017 18:23

9-10 вересня у Києві офіційно відкриється українсько-німецький рік мов. У програмі фестивалю-відкриття на Контрактовій площі — концерти німецьких та українських гуртів, кулінарні майстер-класи, робототехніка, ляльковий театр знаменитого Олафа Мьоллера, Експериментаніум, наймасовіший урок німецької, Літературний сад та багато іншого.

“На сьогодні понад 500 000 українських школярів уже вивчають німецьку мову, — говорить директор Goethe-Institut в Україні Беате Кьолер. — Ще її вивчають більше 250 000 дорослих. Німецька справді дає багато переваг: від навчання у Німеччині, яке, на відміну від більшості європейських країн, безкоштовне до працевлаштування у провідних німецьких компаніях, представлених в Україні. Але ключова задача Року мов не лише допомогти українцям зробити наступний крок у вивченні мови, але й показати, що німецька, попри стереотипи про її серйозність і складність, цікава, весела і дуже дружня мова”.

Ось 10 причин відвідати Фестиваль-відкриття Року мов:

1. Послухати живу музику

Чотири друга з Мюнстера у 2010 році заснували гурт Messer. Незабаром їхня експериментальна музика завоювала популярність в усій Німеччині, а географія гастролей розширилася від Німеччини до Китаю. Наскільки гармонійно музиканти об’єднують музику і театральне мистецтво у своїх виступах, усі зможуть побачити 9 вересня на Контрактовій площі. Там же виступить і запальний музичний гурт Kellerkommando.

2. Потанцювати під “Жадана і Собак”

Проникливі тексти Сергія Жадана під акомпанемент ритмічної ска-музики змусять підспівувати і пританцьовувати кого завгодно. Особливе задоволення — слухати такі концерти на великій сцені.

3. Скуштувати страви німецької кухні

На фестивальному фудкорті буде представлена німецька кухня: від соковитих сосисок до млинців по-берлінськи. Деякі страви можна буде не лише скуштувати, але й спробувати приготувати. Наприклад, усі охочі зможуть взяти участь у кулінарних майстер-класах із виготовлення марципану і Шорле — популярного у Німеччині прохолоджувального напою.

4. Навчитися робототехніці

На майстер-класах школи RobotSchool, створених на базі конструктора FISCHERTECHNIK, можна буде дізнатися, як програмують роботів, як вони працюють і розвиваються.

5. Відвідати ляльковий театр Олафа Мьоллера

Гостей фестивалю чекають 45-хвилинні вистави легендарного лялькового театру, яким керує відомий актор і режисер Олаф Мьоллер. Магія і хаос — такого від ляльок ви точно не чекали! Загалом у Києві відбудуться чотири вистави.

6. Взяти участь в інтерактивному квесті Тeleport360

Желейні ведмедики, мотоцикл, джинси, планер, вакуумний насос, термос і лампа розжарювання — все це було винайдено у Німеччині. У квесті Teleport360 всі охочі зможуть вирушити у подорож часом і познайомитися з найкрутішими винаходами німецьких учених.

 7. Стати частиною наймасовішого уроку німецької мови

9 вересня викладачі Goethe-Institut в Україні проведуть  урок, на якому всі охочі зможуть вивчити кілька основних правил німецької мови, записати, як звучать ключові слова і вислови, потренуватися їх вимовляти, а заразом і встановити рекорд із наймасовішого уроку німецької в Україні.

8.  Почитати в Літературному саду просто неба

Протягом двох днів фестивалю в імпровізованому Літературному саду відбуватимуться поетичні читання, майстер-класи, розваги для дітей.

 9. Простежити німецьке коріння у київській архітектурі

На Фестивалі-відкритті Року мов презентують мобільний додаток “Німецькі сліди”, який розповідає про зв’язок німецької культури і відомих пам’ятників по всьому світу. У Києві автори ініціативи піднімуть завісу над історіями 22 споруд, серед яких дзвіниці Софійського собору і Києво-Печерської лаври, Університет ім. Тараса Шевченка і Театр ім. Івана Франка.

10. Стати студентом дитячого онлайн-університету

Про німецький онлайн-університет, що відкривається в Україні, діти від 8 до 12 років вперше почують на фестивалі: їх познайомлять із програмою з 45 лекцій із природничих наук у доступній ігровій формі. Ці лекції будуть українською мовою і частково німецькою. Діти зможуть не лише дізнатися багато корисної інформації із категорій “людина”, “природа” і “техніка”, але й зробити наступний крок у вивченні німецької мови.

ЩО: Фестиваль-відкриття Року мов
КОЛИ: 9-10 вересня з 12:00 до 22:00
ДЕ: Контрактова площа
Вхід вільний

http://www.uamodna.com