12 шкідливих інгредієнтів для супу

1 листопадаа 2017 11:34

Не додавайте це: 12 найшкідливіших інгредієнтів в супі! Усі хазяйки люблять балувати своїх домочадців смачним теплим супом. Але навіть домашній суп може містити багато солі і насичених жирів.  Якщо ви думаєте, що приготування страв дома є гарантією безпеки для вашого здоров’я і фігури, то дуже помиляєтеся. Ось список найпоширеніших інгредієнтів, які слід виключити.

1. Біле борошно

Щоб зробити суп ситнішим і густішим, деякі хазяйки додають в нього біле борошно. Але борошно – це один з найшкідливіших інгредієнтів. Поживна цінність такого супу не зміниться, а ось порожні калорії ви отримаєте.

2. Бульйонні кубики

У бульйонних кубиках міститься не лише небезпечний для здоров’я глутамат натрію, але і штучні барвники, які негативно впливають на весь організм.

3. Сік

Багато рецептів пропонують використовувати сік, щоб урізноманітити аромат супу. Подібні овочеві соки містять цукор і даремні калорії, тому додавайте тільки свіжі овочі.

4. Солоний бульйон

Якщо в приготуванні супу ви вважаєте за краще використати магазинний бульйон через те, що в нім міститься мало калорій, то не забувайте і про величезну кількість солі, яка підвищує тиск, провокує набряклість і викликає здуття живота. Не використайте солоні бульйонні заготівлі. Готуйте суп самостійно.

5. Арахісове масло

Любителі азіатської кухні знайомі з супами на арахісовій основі. Слід знати, що арахісова паста містять багато цукру і трансжирів, які шкодять серцю і роблять талію ширше. Використайте тільки натуральну горіхову олію.

6. Кукурудзяний хліб

Суп мексиканської кухні важко представити без кукурудзяного хліба, але це не самий кращий продукт для організму. У такій випічці багато жиру і калорій, тому чили краще є з салатом.

7. Макаронні вироби

Багато хто любить суп з традиційними пшеничними макаронами або локшиною, але не варто забувати, що в переробленій пшениці немає ніяких корисних речовин. Прекрасною альтернативою будуть цільнозернові макарони або спагетті з цукіні, в яких багато клітковини і білку.

8. Білий рис

Рис також є джерелом даремних вуглеводів. Ячмінь, кіноа або коричневий рис будуть вдалішими варіантами.

9. Консервовані овочі

У консервованих овочах немає ніяких корисних речовин. Вони переповнені сіллю і підсилювачами смаку, які призводять до нетравлення. Наприклад, маленька порція консервованої квасолі містить близько чотирьохсот міліграм солі, а це рівносильно упаковці чіпсів. Щоб суп був корисним і здоровим, використайте виключно свіжі овочі.

10. Томатний соус

У домашній томатний суп не варто додавати магазинний соус, оскільки в нім багато цукру. Замініть шкідливий томатний соус на свіжі помідори або домашній томатний сік.

11. Сіль

Коли ви готуєте, то звертайте увагу на інгредієнти, які ви додаєте у страву. Якщо ви узяли бульйон, м’ясо і консервовані овочі, які і так містять сіль, то додатково досолювати суп не треба. Не вживайте надто багато солі. Піклуйтеся про своє здоров’я!

12. Цукор

Згідно зі статистикою, люди в середньому вживають 82 грами цукру щоденно. А це на 37 грамів більше допустимої кількості. Якщо ви любите французький цибулевий суп, в який рекомендують додавати цукор, то хоч би постарайтеся обмежити його вживання.

Щоб ваш улюблений суп був не лише смачним, але і корисним, виключите з нього вищеперелічені інгредієнти. Харчуйтеся правильно і будьте здорові!