Традиційний для української кухні коренеплід, виявляється, допомагає збільшити кровотік у мозку і поліпшити забезпечення його клітин киснем.
Для вчених єдиний спосіб довести це – зробити МРТ-сканування головного мозку людям, які в межах експерименту погодилися пити щоденно буряковий сік. Такий експеримент показав, що вживання буряка допомагає поліпшити кровопостачання тієї ділянки мозку, яка найбільше страждає при розвитку слабоумства та порушенні когнітивних процесів.
Тож тепер вчені рекомендують вживати страви з буряком та буряковий сік людям похилого віку. Але українців вмовляти не треба – страви з буряка частенько з’являються на столі практично в кожної нашої родини. Ми ж добре знаємо, що вони не тільки корисні, а й дуже смачні.
Джерело: http://zhyvyaktyvno.org/index.php/news/buryak-zapobga-anemyam
© ЖивиАктивно