Збірна України з біатлону виграла срібло в жіночій естафеті на етапі Кубка світу

11 Грудня 2017 08:18

Жіноча збірна України завоювала срібло в першій естафетній гонці біатлонного сезону.

Головним козирем українок вийшла стрільба – за вісім рубежів команда використала лише п’ять додаткових патронів. Для порівняння – збірна Німеччини, яка перемогла у гонці, використала дев’ять, а француженки, що прийшли третіми, розстріляли 13 патронів, а також заробили цілих два кола штрафу.

Завдяки чудовій стрільбі на підсумковому результаті не позначилося навіть падіння Віти Семеренко на самому початку гонки. Українки всю дистанцію трималися серед лідерів – краще за всіх виступила Юлія Джима, яка показала гарний хід та ідеальну стрільбу без промахів, завдяки чому закінчила свій етап (другий) на першому місці з 20-секундним відривом.

Третьою на дистанцію вийшла Валя Семеренко – було помітно, що вона ще не набрала оптимальні кондиції, через що біатлоністка сильно поступалася конкуренткам на дистанції, в результаті закінчивши третьою, відстаючи на 25 секунд від лідера.

Ну а завершувала етап капітан збірної Олена Підгрушна, яка спокійно забрала срібло для збірної України.

Особливо запекла боротьба точилася за третю позицію, яку завоювала збірна Франції, яка, здавалося, провалила гонку. Але, врешті-решт, не найшвидкісна Анаіс Бескон обійшла росіянку Катерину Юрлову та вирвала бронзу для своєї команди.

Раніше Юлія Джима вже здобула дві медалі в особистих етапах. У свою чергу, Віта Семеренко кілька днів тому зупинилася за крок від п’єдесталу в спринті.

Джерело: http://nv.ua/ukr/sport/other-sport/zbirna-ukrajini-z-biatlonu-vigrala-sriblo-v-zhinochij-estafeti-na-etapi-kubka-svitu-2349347.html