Чому продукти в Україні продовжать дорожчати

11 Грудня 2017 09:31

Через українських перевізників в країні відбудеться зростання вартості продуктів харчування, оскільки транспортні компанії вже традиційно нарікають на подорожчання палива.

Про це пише Народна Правда з посиланням на Соцпортал.

Окрім того, під час новорічних свят у торгівельних мереж збільшується попит на послуги транспортників, і ті, користуючись нагодою, піднімуть ціни на свою роботу десь на 10-15%, які, в підсумку, й оплачуватимуть покупці супермаркетів.

Утім, таким чином, перевізники лише “надолужують згаяне”, оскільки після того, як врожай вже зібраний, починається “мертвий сезон” на ринку товароперевезень, якраз до грудня, коли попит зростає.

Між іншим, транспортні компанії навіть у “штиль” повинні ремонтувати рухомий склад, платити зарплати, купувати паливо.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що українці все більше скуповують прострочені продукти.

Нагадаємо, не дивлячись на оптимістичні заяви прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, в Україні продовжують зростати в ціні продукти харчування. За 11 місяців подорожчали всі основні продукти, в результаті чого приготування традиційних страв боляче б’є по кишенях українців.

Також повідомлялося, що основний і найулюбленіший продукт харчування пересічного українця — картопля  – дорожчає рекордними темпами, причому це відбувається на півдні, у центрі і на заході нашої країни.

Раніше повідомлялося, в Україні порівняно з груднем минулого року м’ясо й м’ясопродукти здорожчали на 29,2%.

Джерело: https://narodna-pravda.ua/2017/12/10/chomu-produkty-v-ukrayini-prodovzhat-dorozhchaty/